Следва

Близначките Олсън

LV

преди 10 години

В сряда следобед модният редактор на Financial Times Ванеса Фрайдман, която скоро ще бъде на същата позиция, но в New York Times, туитна интересно съобщение в профила си.

Според туита на Фрайдман първото Resort шоу 2015 на Louis Vuitton ще се състои през април и Гескиер ще се заеме лично с дизайна на колекцията. Докато Марк Джейкъбс бе артистичен директор на бранда, колекциите между пролет-лято и есен зима-resort и pre-fall, бяха проектирани от жената, директор на студиото, а не от самия Джейкъбс.

По време на дефилето на Louis Vuitton за есен/зима 2014, стана ясно, че под ръководството на Гескиер модната къща се опитва да наваксва със своята кежуъл, ready-to-wear линия (аксесоарите винаги са носели много повече печалби на френския бранд, отколкото дрехите). Фактът че и Гескиер е решил вместо две да моделира по четири колекции на година за Louis Vuitton, е достатъчно красноречив за да подчертае това твърдение.

Освен това, щом прави дизайна на повече от две колекции, това е достатъчно добро извинение за Гескиер да представя и по четири ревюта на година. За своите resort колекции Chanel предпочете Шотландия, Версай и Сингапур, а тази на Dior за 2014 бе показана в Монако през май месец.
 

More from View Sofia

More