Следва

"По света и у нас" с нов водещ

Пет български града посрещат Трона от култовата продукция на НВО Game of Thrones

Пет български града посрещат Трона от култовата продукция на НВО Game of Thrones

Events преди 10 години

Тронът, за който в Game of Thrones се водят кървави битки на живот и смърт, пристига в България в началото на април.

Феновете на безпрецедентно популярния сериал, носител на „Еми и „Златен глобус”, ще могат да разгледат Трона и да се снимат с него по време на националното му турне, което ще започне от крепостта Царевец в старопрестолния град Велико Търново, ще стъпи на пясък във Варна, ще посети Античния театър в Пловдив и ще завърши обиколката си в столицата.

Тронът е висок над 2 метра и тежи над 100 килограма и винаги се придружава от строга охрана. Досега никога не е идвал в България; най-близката точка, до която е стигал, е Будапеща.

Новият сезон на Game of Thrones започва на 7 април, понеделник – първо в стрийминг услугата за видео по поръчка HBO GO, без регистрация, а вечерта от 21:05 - и по телевизионния HBO канал, по-малко от 24 часа след американската си НВО премиера.

4-ти сезон на Game of Thrones ще бъде отново 10 серии. Сюжетът е базиран на фентъзи поредицата на Джорд Р. Р. Мартин „Песен за огън и лед“ и е епична история за битка за власт. Действието се развива в измисления свят Вестерос, където летата и зимите могат да продължат с години, а жаждата за върховна власт, олицетворена от Железния трон, е вечна.

Посланието на 4-ти сезон е Всички са смъртни (All Men Must Die = Valar Morghulis). Борбата за Трона продължава още по-ожесточена, а тайнствените думи Valar Morgulis и мистичният триок черен гарван са сред символите на новия сезон.

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?