Следва

През седмицата ще видим ОЩЕ...

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 24 - 30 март

Дългоочакваният нов четвърти албум на D2 вече има обявена дата за издаване – 28 март! Същата вечер всички фенове ще имат възможност да гледат парчетата от него лайв, по време на ексклузивен концерт в клуб Joy Station...

Events преди 10 години

Премиера на новия албум на D2 

Кога: 28 март, 21:45 часа
Къде: Joy station

Дългоочакваният нов четвърти албум на D2 вече има обявена дата за издаване – 28 март! Същата вечер всички фенове ще имат възможност да гледат парчетата от него лайв, по време на ексклузивен концерт в клуб Joy Station.

Албумът носи символичното заглавие Феникс, а обложката му напълно в рок стилистиката изобразява метална жар-птица на фона на стилизирани пламъци.

Вход: 14 лева. 



Йонко Иван и Йона Тукусер - проект  „Геоложки пулс“- Зона „Апокалипсис“

Кога: 27 март, 18:00 часа
Къде: галерия "Ракурси"

“Геоложки пулс” е уникален проект, разкриващ връзката между геология и живопис. Йонко Иван развива оригинална научно – художествена концепция за зараждането на световните цивилизации. По време на събитието в галерия „Ракурси” ще бъдат представени творби на княгиня Йона Тукусер и Йонко Иван.

Това са произведения от колекцията за разпродажба, предназначена да набира средства, необходими за пътуваща по света музейна експозиция с образователна цел, относно геоложката културология. В нея на фона на археологическото наследство са подредени творби на известни съвременни автори от различни поколения, с което за първи път се проследява развитието на живописта, съобразно неповторимите регионални хидро-геоложки условия.

Идеята на автора е покана за размисъл в зона Апокалипсис от проекта Геоложки пулс, където в непринудена атмосфера се разкриват връзките на човека с геологията, със земните енергии и творческия процес.



Анимационерите, Остава, Блуба Лу и Уикеда отбелязват 15 години жълта музика

Кога: 29 март, 22:00 часа
Къде: клуб Терминал 1

Ексклузивен концерт ще събере на една сцена едни от най-популярните и стабилни през годините български групи. АНИМАЦИОНЕРИТЕ, ОСТАВА, БЛУБА ЛУ и УИКЕДА ще се съберат за първи път за общ клубен концерт в края на този месец - 29 март, събота. Мястото е клуб Терминал 1. Поводът е отбелязването на 15-тата годишнина от създаването на култовия за края на 90-те лейбъл "Жълта музика", който поставя началото на успешната самостоятелна кариера на всяка една от четирите банди.

На 29 март групите ще излязат последователно за четири отделни сета, всеки от които с продължителност около час. Като акцент ще бъде заложено повече на по-старите продукции, песни и мелодии, станали емблематични за българската алтернативна сцена. През цялата вечер музиката преди, в паузите и след концертната част ще бъде съобразена със стиловете на Анимационерите, Остава, Блуба Лу и Уикеда. Специално за събитието от Лондон пристига басистката на Moby – Светлана Василева, която ще се включи в състава на Анимационерите. Вратите на Терминал 1 отварят в 21:00, а самият концерт стартира в 22:00.

Билети: в мрежата на Ticketstream.bg на цени от 12 лв. на предварителна продажба и 15 лв. на самата дата и място. Каси - Строежа Бар Петък, Офис 1, На тъмно, Техномаркет, М-тел, Ориндж, Евротурс, Cashterminal. Броят на билетите е ограничен до 400 - препоръчва се предварителното им закупуване!



СИВО (Wi Sa So)

Кога: 24 март - 17 април , 19:00 часа
Къде: галерия "Академия"

СИВО (Wi Sa So) е проект, който интерпретира сивият цвят в творчеството на съвременни български и австрийски художници. Идеята е на г-жа Дитгард Гримар от Залцбург – куратор на изложбата.

Експозицията, която ще бъде представена в галерията на Националната художествена академия включва живопис, инсталации и видео. Участници в изложбата са австрийските художници Франц Бергмюлер, Зигрид Лангрер и Клаус Ташлер и живеещите във Виена български автори Нестор Ковачев и Михаил Михайлов. От страна на НХА в изложбата участват Венелин Шурелов, Свилен Стефанов и Росен Тошев.

През ноември 2013 г. изложбата беше открита в Българския културен институт „Дом Витгенщайн“ във Виена, а през януари 2014 г. беше показана и в галерия „Траклхаус“ в Залцбург, Австрия.

„Мистерията Еньовден" с нова инициатива - арт изложба на открито

Кога: 21 март - 8 април , 19:00 часа
Къде: 

На 21 март в центъра на София бе открита арт изложба „Мистерията Еньовден“. Още с поставянето си в градинката на „Кристал“, инициативата зарадва нейните посетители и събра любопитните им погледи. Oткриването на изложбата дадоха Нешка Робева, музикантът Костадин Генчев, както и част от танцьорите от трупата „Нешанъл Арт", които можете да разпознаете на някои от паната. На открито бяха представени 28 табла, а самата г-жа Робева разказа повече за провокиращите фотоси, нестандартно съчетаващи фолклор, рок и улично изкуство.

От 21 март до 8 април в градинката на „Кристал“, всички софиянци и гости на столицата ще могат да се потопят в мистиката на арт изложбата и да надникнат в тайнствеността на сюжета на едноименнияспектакъл - „Мистерията Еньовден“. Изложбените табла,показват фолклорни чествания на Еньовден, възстановки на самодивски хора и танци на зли тайнствени същества, както и модерния прочит на празника през призмата на рока и изкуството на младите.

Събитието е поредната инициатива в рамките на мащабния проект „Мистерията Еньовден“, организирано в сътрудничество със Столична община в подкрепа на кампанията София кандидат за европейска столица на културата 2019 .

Едноименният спектакълът ще се играе тази година в София в три поредни дни – 8, 9 и 10 април. Най-зрелищното представление, правено досега у нас, ще се качи за последен път на софийската сцена в зала 1 на НДК. Началото 20.00 часа. Цени на билетите между 20 и 50 лева, в мрежата на TicketPro и Eventim, на място в зала 1 на НДК, както и online на www.ticketpro.bg  и www.eventim.



Изложба илюстрации на Любен Зидаров 

Кога: 25 март - 10 април
Къде: галерия "Дебют"

Галерия Дебют ще бъде домакин на изложба от илюстрации на Любен Зидаров.

Експозицията е организирана в рамките на програмата “Отворени врати” и ще представи пред учениците от Художествената гимназия, както и пред широката публика, илюстрациите на най-новите, създадени от художника, две картинни книги от световната литературна класика. Посетителите ще имат удоволствието да видят авторския комикс по “Островът на съкровищата” на Робърт Луи Стивънсън и второто издание /повече от 30 години след първото/ на “Чичо Томовата колиба”.

Любен Зидаров е роден през 1923г. Илюстратор, живописец, график и приложник. Завършва живопис в Художествената академия в София през 1948 г. при проф. Илия Петров. Илюстрирал е над 200 литературни произведения от български и световни автори.



През седмицата ще видим ОЩЕ

Кино:

"Дивергенти"
"Код червено"
"3 дни да убиеш"

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 2 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?