Следва

Dancing Stars среща Нели Атанасова с първата й любов, Сани Жекова става модел

"Лига на разказвачите" се завръща на 26 март

Всеки месец столичното заведение ще събира всички, които обичат историите, а най-добрия разказвач ще си тръгва с парична награда...

 

Events преди 10 години

След повече от 6 месеца прекъсване, “Лига на разказвачите”, със стотици фенове из цялата страна, отново ще събира всички, които обичат хубавите и добре разказани истории. На 26 март Лигата се завръща не само с нови сили, но и в нов дом – обновеният и популярен със своята артистична атмосфера клуб Opera Café, място, което вече 10 години е един от символите на софийския градски живот. Водещи на първото издание ще са известните млади писатели Богдан Русев и Радослав Парушев, вдъхнали живот на едни от най-добрите истории през годините.

Всеки, който има самочувствието, че разказва увлекателно, има възможност да го направи пред публика и жури на 26 март (сряда), от 19:30ч. в клуб Opera Café. Желаещите могат да се запишат за участие на място, а водещите ще изтеглят 10 имена, които ще имат своя звезден миг на сцената. По регламент участниците разполагат с 5 минути, в които да разкажат своята авторска история по тема, обявeна седмица преди всяко събитие на официалните фейсбук страници на Лигата и Opera Café.

Темата на първата среща е “Смяна на местата” и е вдъхновена от новия клуб- домакин, който от март, веднъж месечно, ще посреща феновете на дългогодишното издание.

Тричленно жури, начело с идеолога и създател на Лигата – журналистката Катя Атанасова, ще определи коя е най-атрактивната история, а нейният автор ще получи парична награда в размер на 100 лв. Публиката също ще излъчи свой фаворит, който ще бъде удостоен със специална награда от домакините.

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 21 часа

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?