Следва

Карл Лагерфелд и Линдзи Уиксън за Harper's Bazaar

Дневниците на редакцията: Риана е модна икона на годината, Марийон отново за и в Dior, Кейт Ъптън: "Секси съм, но не евтина". И още...

Певицата, която вече е наричана стотици пъти икона на стила от медиите по света, през юни ще получи официално...

All fashion преди 10 години

 Риана официално ще носи титлата „модна икона”

Певицата, която вече е наричана стотици пъти икона на стила от медиите по света, през юни ще получи официално признание за звездния си моден статут на церемонията CFDA Fashion Awards, където ще й бъде връчена наградата Fashion Icon на годината.

От самата й поява на световната поп сцена изпълнителката се наблюдава внимателно не само от музикалните критици, но и от много по-взискателните модни редактори.

В еволюцията на стила й, разбира се, има и доста нелепости, съвсем нормални за младостта й, но е факт, че днес Риана е абсолютен трендсетър и е сред най-влиятелните жени в модата, благодарение на своите стилови експерименти. Затова говорят и ангажиментите й извън музиката. Съвсем наскоро 26-годишната поп звезда стана лице на фешън бранда Balmain, а преди това има колаборации с River Island, M.A.C, Emporio Armani.



По време на модната седмица в Париж през февруари и март Риана бе и сред видните и скъпоплатени знаменитости на първите редове на най-големите в модата - Dior, Chanel и Miu Miu, обожавана от техните криейтив директори.

Певицата ще получи официално титлата "модна икона" през юни от Съвета на американските модни дизайнери и ще се нареди в историята след Кейт Мос, Лейди Гага, Иман, които също са носители на престижната премия.

Официалната дата на CFDA Fashion Awards 2014 е на 2 юни, мястото е Линкълн център, Ню Йорк.

Resort колекцията на Louis Vuitton ще бъде показана в Монако следващия месец



В сряда следобед модният редактор на Financial Times, Ванеса Фрайдман, която скоро ще бъде на същата позиция, но в New York Times, туитна интересно съобщение в профила си.

Според туита на Фрайдман първото Resort шоу 2015 на Louis Vuitton ще се състои през април и Гескиер ще се заеме лично с дизайна на колекцията. Докато Марк Джейкъбс бе артистичен директор на бранда, колекциите между пролет-лято и есен зима - resort и pre-fall, бяха проектирани от жената, директор на студиото, а не от самия Джейкъбс.

По време на дефилето на Louis Vuitton за есен/зима 2014, стана ясно, че под ръководството на Гескиер модната къща се опитва да наваксва със своята кежуъл, ready-to-wear линия (аксесоарите винаги са носели много повече печалби на френския бранд, отколкото дрехите). Фактът че и Гескиер е решил вместо две да моделира по четири колекции на година за Louis Vuitton, е достатъчно красноречив за да подчертае това твърдение.

Освен това, щом прави дизайна на повече от две колекции, това е достатъчно добро извинение за Гескиер да представя и по четири ревюта на година. За своите resort колекции Chanel предпочете Шотландия, Версай и Сингапур, а тази на Dior за 2014 бе показана в Монако през май месец.

В полета на Марийон





Прелестната френска актриса с холивудска кариера е вдъхновението на Dior още от 2008-ма година и едно от лицата на линията Lady Dior. Последният път, когато видяхме звездата в тяхна кампания, бе в края на есента, в началото на пролетта обаче долитат чисто новите й кадри за модната къща.

Автор на рекламните снимки е фотографът Жан-Батист Мондино, а Марийон е все така великолепна, както във всеки Dior ангажимент, хваната в „полет”, издигнала се като магьосница над повърхността в луксозните произведения на Раф Симънс от колекция pre-fall 2014.

Разбира се, в ръка Котияр държи новите модели Lady Dior, които видеото ни показва съвсем отблизо: 



Стив Мадън купува Браян Атууд



Дизайнерският бранд за обувки Brian Atwood ще подпише споразумение за партньорство със Steven Madden, като последните ще инвестират в първите сериозна сума, придобивайки дял от двете линии на Atwood - Brian Atwood и B Brian Atwood.

Всъщност компанията на Стив Мадън ще притежава контролния пакет акции от новата си придобивка, с което се надяват да постигнат високи позициите на пазара на high street марките за обувки, който в момента се разпределя основно между Jimmy Choo, Nicholas Kirkwood, Charlotte Olympia, Christian Louboutin и Manolo Blahnik.

Самият Мадън е заинтересован от бъдещата сделка, защото според думите му: „Браян Атууд е отличен дизайнер”, и точно затова в договора за покупката е предвидено Атууд да остане творчески директор на линиите си.

Първата стъпка на новото ръководство ще е редизайн на сайта на Brian Atwood, а самото споразумението, което все още не е подписано, се очаква да бъде факт в следващите дни.
 
Кейт Ъптън не иска да бъде "евтина и долнопробна"



 В същия брой на Модната Библия Vogue, за чиято корица позират Ким и Кание, Джонатан Ван Метер прави едно сладко разследване с един от най-известните масмедийни модели - Кейт Ъптън.

Феноменът на сексапила Ъптън, открита благодарение на свои клипчета в YouTube, споделя, че въпреки факта, че е била лице от корицата на Vogue и няколкото пъти е позирала по бански за Sports Illustrated, тя действително никога не е планувала да се превърне в масмедиен хит.

„Хората си мислят, че съм експерта на масмедиите, но се лъжат. За мен масмедията е също толкова трудна и особена за разбиране, колкото за всички останали”, споделя Кейт пред Ван Метер.

Нека не забравяме, че в името на кариерата й на русокоската й се е налагало неведнъж да показва доста плът, но и това изглежда, не е било част от плановете й.

„Може и да съм прекалила на моменти, но това е част от характера ми... харесва ми да бъда секси”, признава Кейт и добавя, „Има много тънка линия между това да бъдеш евтина и да бъдеш секси и аз много внимавам да не я пресека”.

Роберто Кавали на път да продаде компанията си?



Дефилетата на Кавали са супер гореща тема в момента, но още по-интригуващи са слуховете около развитието на бизнеса му.

В края на януари в европейската преса се появи новината, че частната италианска фирма Permira водела преговори за голям дял от бизнеса на модния лейбъл, на стойност 450 милиона евро.

Дали е съвпадение, че по същото време някои от главните действащи лица в Кавали - изпълнителният директор, Джанлука Бродзети; оперативният директор, Карло Ди Биаджо и артистичният директор на мъжката линия и син на Роберто-Даниеле Кавали, са напуснали модната къща?
 
Топмоделът Естер Канядас осъдена заради годежен пръстен



Испанският супермодел ще се изправи пред съда в най-скоро време. Нейният бивш годеник, хотелният магнат Викрам Чатвал, я обвинява, че отказала да му върне годежния пръстен на стойност 300, 000 долара.

42-годишният мултимилионер е завел дело срещу моделката във Върховния Съд в Манхатън в опит да си върне обратно пръстена с 8-каратов изумруд и диамант, подарен на Канядас като символ на съюза им, предава New York Post.



Вестникът предава, че след драматична раздяла и прекратяване на годежа, Естер напуска територията на САЩ заедно с годежния пръстен.

37-годишният супермодел, известна със сочните си устни и проницателни сини очи, която се сгоди за Чатвал през септември 2013 година, в момента живее в Пуерто Валарта, Мексико.

Жизел Бюндхен продава дома си в Ел Ей



Да ви се намират излишни 50 милиона долара? Ако отговорът е да, то с тях може да се сдобиете със същински дом-мечта в Града на греха-Лос Анджелис, който супермоделът Жизел Бюндхен и съпругът й, Том Брейди, обявиха за продажба.

Имението, изградено изцяло в духа на екологията, е разположено в квартала Брентууд и струвало на супер двойката около 32 милиона долара. Жизел и Том взели решение да продадат жилището си и да се преместят в Бостън, където е базиран отборът на Том.









Двамата имат две деца заедно, а архитектът Ричард Ландри се погрижил къщата им да прилича на същински френски замък. Имението, разположено на 14,000 квадратни метра, може да се похвали с 6 спални, басейн, водопад, библиотека, фитнес зала, тераса с изглед към градината и огромни стаи.
 

More All fashion