Следва

От любов към живота

“Империята на ангелите” - Бернар Вербер

След като ни разкри тайните на мравките и лично ни разказа за застрашения свят, в който живеем, чаровният философът и фантаст...

Books преди 15 години

След като ни разкри тайните на мравките и лично ни разказа за застрашения свят, в който живеем, чаровният философ и фантаст Бернар Вербер започна една история за "отвъд".

След романа „Мравките” и продължението му в още две книги трилогията “Танатонавтите”, “Империята на ангелите” и “Ние, боговете” е поредното произведение на Вербер, което ще заведе човешкия разум до всички онези местата в неговото космическо полезрение, които се е страхувал да опознае.

"Изследователи на смъртта" ги нарече той в първата книга "Танатонавтите", а ние читателите пък ги ползвахме като Енциклопедия на нещата, които ни е страх да направим през целия ни съзнателен живот. И вече знаем, че можем. Само трябва да намерим начина.

Във втория том “Империята на ангелите” героят-танатонавт Микаел Пенсон загива при катастрофа и се пренася в света на ангелите. Къде се намира този свят, как е организиран, с какво се занимават ангелите-хранители, как ръководят своите подопечни “клиенти” на Земята и какво е следващото ниво, до което ще стигне човекът – на тези въпроси “дава отговор” френският писател с може би най-продуктивното въображение в своя жанр. Читателят научава също така дали съществуват извънземни и разполагат ли и те като земляните със свой рай.

Едно интелигентно творение, събрало в себе си чисти теории на науката, философията и, разбира се, на приказките.

Романът "Империята на ангелите" е наградена с престижната награда "Жук Верн".

Издава Colibri
На пазара след 29 Август

More from View Sofia

More Books