Следва

Топла салата от нахут, чоризо и печени чушки

Дилемите: Обича ме - не ме обича?

Не всички отношения се нареждат толкова безоблачно, че да не остане и сянка на съмнение в любовта на любимия...

All About Life преди 10 години

Не всички отношения се нареждат толкова безоблачно, че да не остане и сянка на съмнение в любовта на любимия. Сигурна ли си, че той те обича лудо и няма никога никъде да отиде? Ако е така в действителност, тогава ти е провървяло - твоят човек е моногамен, което се среща понякога.

Но по-често, този, който виждаш в мечтите си до теб, гордо пристъпващ под дългоочаквания марш на Менделсон, изведнъж започва да звъни по-рядко, а след това съвсем изчезва от хоризонта. Какво се е случило? Разлюбил ли те?

Не бързай да го обвиняваш в предателство, а заедно с него и всички останали мъже, помисли дали за случилото се вината не е и твоя? Мъжете не винаги свързват в едно, понятия като "любов" и "брак". Жените много бързо ги нареждат в мислите си в такава последователност, а след това, изгаряйки от нетърпение започват постоянно да питат любимия човек, кога най-накрая ще им направи дългоочакваното предложение. Обикновено в това се включват и приятелки, и роднини. И не се изненадвай, когато потенциалният младоженец избяга - ако той не е готов да създаде семейство, ще се изплаши от такъв натиск. Така че, ако не искаш да го загубиш, позволи на събитията да следват естествения си ход.

Но има и една интересна закономерност: ако един мъж след година, максимум две, редовни срещи, не ти е направил предложение, вероятността да го чуеш някога е минимална. В някои случаи, може да го заставиш да вземе такова решение, например, ако забременееш. Но имай предвид, че твоят човек едва ли някога ще забрави, че е бил принуден да се ожени. И ако семейният ти живот не върви безоблачно, тогава редовно ще те упреква, че вината за това е единствено и само твоя.

Готова ли си да чакаш заветното предложение толкова дълго, колкото е необходимо? Тогава трябва да се постараеш и да влезеш в неговата представа за идеалната спътничка в живота. И въпреки че всеки човек има свои собствени приоритети, съществуват и някои общи за всички.

Първо
, овладей собствените си капризи и опърничавост. Упоритият мъж е нещо нормално, но за една жена неотстъпчивостта може да стане явен недостатък. И ако често провокираш конфликти, а след като се скарате никога не правиш първата стъпка към помирението, вероятността връзката ти да продължи дълго е минимална.

Второто нещо, на което трябва да обърнеш внимание е как изглеждаш. Не се успокоявай, че вече те обичат и не се налага всеки ден да изглеждаш като кралица на красотата. Да, истина е, че за повечето мъже външността не е най-важното нещо в една връзка, но само до известна степен. Мъжът иска да се гордее, околните да му завиждат и да се възхищават на неговата жена, а не да се питат - какво толкова намира в тази? Това не означава, че трябва да прекарваш времето си в бутици или в салони за красота, но грижата за външния вид трябва да бъде постоянна. А да посрещаш кандидата си за съпруг в стар халат, с ролки на главата или с маска на лицето е недопустимо. Не се отпускай, виждайки те в такъв вид, може да се уплаши и да избяга!

Но ако твоят избраник през цялото време се опитва да те докара до някакъв негов стандарт за красота, упреква те за твоите несъвършенства и ти диктува как да се обличаш, как да се гримираш и носиш косата си, замисли се - не е ли време да потърсиш изход от тези взаимоотношения?

Какво друго трябва да имаш предвид, ако искаш да задържиш своя мъж? Не му разказвай за предишните си връзки, за многото обожатели, които си имала преди него. Ако мислиш, че по този начин ще подчертаеш своята значимост и ще му покажеш какъв щастливец е че е с теб, грешиш. Най-вероятно той ще си помисли, че си лекомислена, непридирчива във връзките си, нито веднъж досега не си успяла да завържеш сериозни отношения, или най- опасното, че си способна на изневяра.

Мъжът може да прости много на любимата жена, дори изневяра. Но едва ли някога ще забрави за нея, тъй като това засяга сериозно неговото самолюбие и гордост, а тези рани трудно зарастват. И след това всеки, дори най-невинният флирт или приятелски жест към друг мъж ще предизвика в него не само ревност, но и недоверие.
Не трябва да се забравя, че в общественото мнение съществуват двойни стандарти: ако един мъж има много жени, това е почти нормално, но ако една жена има много мъже е неприемливо и осъдително... И отношението на мъжете към такава жена е доста пренебрежително. Така че, не се увличай в колекционирането на обожатели, защото, когато срещнеш наистина скъп за тебе човек, може да изживееш истинска трагедия.

В края на краищата как да разбереш дали един мъж има чувства към теб или че не можеш да очакваш нищо сериозно от него? Има няколко начина да провериш дали намеренията му са сериозни:

- Уважение. Мъжът, който има сериозни намерения към теб не би си позволил да покаже неуважение към теб с обидни думи или действия.
- Има ти доверие. Вероятно те обича истински, ако споделя с теб своите преживявания, казва неща, които никога не е казвал на никой, разкрива тайните си. Той ти вярва.
- Помощ и подкрепа. Когато един мъж обича една жена, той се стреми да и помага във всичко, както и да я подкрепя морално и да я насърчава.
- Когато за никъде не бърза, държи се учтиво, галантно, тогава всичко може да бъде напълно сериозно.
- Запознава те със своите приятели и родители. Това е много сигурен знак, че не си му безразлична. Ако той иска да се запознаеш с неговите родители и най-добрите му приятели, значи планира да свърже с теб живота си.
- Когато заговориш за семейство, за бъдещето ви заедно, за деца - той има ясни планове, не избягва разговорите по тези теми, охотно изслушва твоето мнение. Очевидно е сериозен, и наистина те обича.

More from View Sofia

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 ден

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 1 ден

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.