Следва

Помощ: Как да се предпазим от лошото настроение - 10 прости правила

Предизвикателство за социална промяна търси решения за по-добър живот

Точно в полунощ на 11-ти април в пет български града - София, Пловдив, Бургас, Варна и Стара Загора, стартира първото българско Предизвикателство за социална промяна...

All About Life преди 10 години

Точно в полунощ на 11-ти април в пет български града - София, Пловдив, Бургас, Варна и Стара Загора, стартира първото българско Предизвикателство за социална промяна.

Предизвикателството е най-новият проект на Фабриката за идеи, която среща хора, готови да помогнат в решаването на общественозначим проблем, с хора, които се нуждаят от подобно решение и са готови активно да участват в него. Моделът е в основата на така нареченото социално предприемачество, особено популярно по света през последните години.

Желаещите да участват се регистрират екипно чрез предварително записване на уеб адрес changeis.bg/challenge. Всеки екип избира град и една от 7-те теми: граждани и администрация, бедност, корупция, околна и градска среда, младежка заетост, работа с общности или достъп до култура. След това, екипът прави кратко описание на мотивацията си за участие и отговаря на няколко въпроса. Крайният срок за регистриране е 8-ми април.

На 11-ти април, малко преди полунощ, всеки регистриран екип пристига на посочен адрес, за да получи своята “Мисия за социална промяна”. Тя трябва да бъде изпълнена в следващите три дни. Всички мисии отговарят на общи критерии: отиди в сърцето на проблема, мисли!, мобилизирай нестандартните си идеи, създай новаторско, реалистично и приложимо решение в рамките на 72 часа, представи своята идея пред публика, готова да помогне с нейната реализация.

Предизвикателството приключва, когато всеки отбор представи своята идея пред жури от обществени, неправителствени и бизнес организации. Журито избира между три и пет проекта, които да участват в Changemaker’s Academy, която ще се случи през май, юни и септември на различни места в България с лектори от цял свят.

Предизвикателството за социална промяна е оригинална концепция на Фабриката за идеи, ще срещне желаещите да бъдат социални преприемачи с възможността да се превърнат в такива.

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 4 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 3 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 3 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.