Следва

Street Style вдъхновения... Ризата магьосница

Кой кой е в модата днес - SASS&BIDE

Цветен, закачлив и секси, австралийският бранд Sass&Bide вършее седмиците на модата в Лондон и Ню Йорк вече...

All fashion преди 10 години

Цветен, закачлив и секси, австралийският бранд Sass&Bide вършее седмиците на модата в Лондон и Ню Йорк вече повече от 10 години и е абсолютен цар на принтовете и декоративността. Дрехите им са задължителни обитатели на гардероба на всяка it girl, а сред най-верните фенове на дънките им са Кейт Босуърт, Роузи Хънтингтън-Уайтли, Риана, Кейт Мос, Алесандра Амброзио и Кара Делевин. Сара Джесика Паркър пък разхожда екранното си Аз от Сексът и Градът Кари Брадшоу в техен аутфит още през 2001 година, което моментално изтласква Sass&Bide в звездните орбити.



Всичко започва през далечната вече 1999 година, когато двете приятелки от деца, Сара Джейн Кларк – Sass, бивш счетоводител, и Хейди Мидълтън – Bide, бивш арт директор, стартират съвместната си компания, ориентирана главно към денима, и дебютират на прочутия лондонски базар Portobello Road Market. Първата колекция на нестандартното дуо жъне голям успех със скини моделите с ултра къс цип, които бързо се налагат като тренд на интернационалната модна сцена.



Същата година се завръщат в родната Австралия и решават да разширят кръгозора си и да преминат към сезонни ready-to-wear линии, като първата предствят на седмицата на модата на местна земя през 2001 година. Голямата доза провокативност и закачливата игра с детайли раждат запомнящата се визия на марката, а ресните се превръщат в запазената й марка. Следващите две години дуото представя колекциите си на подиума на лондонската седмица на модата, а от 2004 до 2009 година са част от модната програма на Ню Йорк.


пролет-лято 2001и пролет-лято 2004

През годините Sass&Bide се придържат към цветна и пищна визия, богата на трайбъл мотиви, взимствани от корените на родината Австралия, което превръща бранда в изключително атрактивен по един младежки и бохемски начин. Пера, бродерии, ресни, принтове и пайети съжителстват в екстравагантни сетове и образуват свежа декоративност, която категорично стои на разстояние от кича. Дизайнерският тандем понякога изпада в моно вълни, но успява да запази етно инспирираната си визия непокътната.


пролет-лято 2006 есен-зима 2008


пролет-лято 2010

Сезонните предложения на дуото Кларк-Мидълтън неизменно са придружавани от грабващи кампании и lookbook-ове. Есенната им колекция деним от 2011 година е представена от серия изкусителни кадри с участието на Никол Труфино, сухи елементи на флората и красиво разпадаща се стена. Живописните аутфитите за сезон пролет/лято 2012 под името „The Winning Day” пък се разхождат с танцова стъпка на индустриален фон.





От Sass&Bide добре знаят, че дрехите приемат образа и аурата на човека, върху който живеят. Затова се обръщат към бунтарката по душа Коко Роша, която става рекламно лице на колекцията есен/зима 2012. Името и лицето й се пазят в тайна в продължение на няколко дни, а на феновете в социалните мрежи се пускат загадъчни кадри под слогана “Guess who?”, с които дебютират новата си онлайн платформа.



Друго модно момиче, Сюки Уотърхаус, също е лице на бранда и носи духа на Sass&Bide, както самите те споделят. В кадрите за кампанията пролет/лято 2013 надникваме в шарения свят на модела, а тя е себе си до последната усмивка. Щуро, артистично и влюбено в живота, такова е момичето в идеалния свят на австралийското дуо и това си личи от всеки техен проект.



През 2011 пускат линия слънчеви очила, придружена от закачлива сесия, а в артистичното им портфолио фигурира и специална деним колекция за британския гигант Topshop през 2008 година.





Лукбук есен-зима 2011



“The Winning Day” пролет-лято 2012 lookbook


Sas&bide за Topshop 2008

В предложенията им за настоящия сезон отново се наслаждаваме на изящната им декоративност, но усещаме и намесата на капчица женственост в екзотичния им коктейл, което определено допада да верните им почитатели. Флоралните мотиви в комбинация с женствени костюми в бяло са истинско фешън попадение, а фееричните материи се целят право в десетката на тенденциите това лято.






пролет-лято 2014

Брандът Sass&Bide вече е отвоювал челните си позиции в модните списъци на всяко градско бохо момиче. Очакваме още много вълшебства от креативните фантазьорки Сара Джейн Кларк и Хейди Мидълтън, а те са наистина добри в измислиците.
 

More from View Sofia

More All fashion