Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 31 март - 6 април

Дизайн за вдъхновение: точно този стол и точно Пол Смит като автор на дамаската

По повод 50-ия, юбилеен рожден ден на култовия интериорен предмет - знаменитото кресло огъната седалка Shell Chair от производителя Carl Hansen & Søn, известни съвременни дизайнери представиха свои версии на стола-раковина...

All About Life преди 10 години

По повод 50-ия, юбилеен рожден ден на култовия интериорен предмет - знаменитото кресло огъната седалка Shell Chair от производителя Carl Hansen & Søn, известни съвременни дизайнери представиха свои версии на стола-раковина.

Производителите на мебелите Carl Hansen & Søn се обединяват с Пол Смит, холандската дива Хелой Йонгериус, специалисти от студията Cobblestone, Centric и Minimal, както и с много други съвременни дизайнери, което представят свои цветови (формата, разбира се, остава неизменна) и фактурни вариации на креслото.

В рамките на така организирания проект - The Shell Chair Project - британският дизайнер Пол Смит се обръща към своите фирмени принтове, предлагайки ярки цветови блокове, интерпретирани тук във вида на тънки като спагети райета по дамаската. Креслото с три извити крака Shell Chair получава така текстилна опаковка и статус "limited edition". Пълната колекция ще е достъпна скоро в официалните магазини на Carl Hansen & Søn.

А дотогава остава да набележим място в интериора за някое от тези красиви, вече 50-годишни, "бойни старчета".


DISPERSE


MASSIVE PAISLEY


LAYERS PARK DOUBLE BY HELLA JONGERIUS



MINIMAL

BORDERS BY HELLA JONGERIUS

METRIC

Rouge G

CENTRIC

DECONSTRUCTED ROSE


DESIGN 9297 BY JOSEF HOFFMANN, 1913


NAMES BY ALEXANDER GIRARD, 1957



PEEP

MECHANISM



THE FIRM BY SARAH MORRIS



PALIO BY ALEXANDER GIRARD, 1964

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.