Следва

И новото лице на L’ Oréal Paris е...

Вашите хитри домашни трикове за красота

Започваме да споделяме с вас ценните и дори безценни съвети, които получихме пак от вас, читателите, като отговор на молбата ни - условие на скоро приключилия конкурс на View Sofia и PRETTYBOX...

Beauty преди 10 години

Започваме да споделяме с вас ценните и дори безценни съвети, които получихме пак от вас, читателите, като отговор на молбата ни - условие на скоро приключилия конкурс на View Sofia и PRETTYBOX, а именно: Споделете вашата собствена артилерия от тайни, които работят безотказно за вас и никога не са ви подвеждали. Отдавнашните тънкости, които прилагате с успех всеки сезон, ефикасни, изпитани, може би бабини прийоми за красота или ваши изстрадани истини за хубостта, които със сигурност ще са от полза на друг и вие и гарантирате с името си затова!

Започваме с малките, хитри трикчета на Адрияна Адриянова.

Как да се справим с брадавиците?
Не знам дали някой от вас е имал брадавици, но е ужасно ! Особено, ако си тийнейджър, който иска да има красива кожа. Когато бях на 15 - 16 години по лицето ми излязоха 20-ина дребни брадавици, които не минаваха месеци, дори години наред. Майка ми ме заведе на козметик и на билкар, но нищо. Представете си отчаянието ми... Винаги ли ще си остана с тях? Eдин ден съвсем случайно по време на час моя съученичка взе един тебешир и започна да търка лакътя си. Когато я попитах какво прави, каза, че има брадавица и тебеширът помагал. Бях скептично настроена, но все пак тайно пъхнах едно малко парче тебешир в раницата си. Веднага щом се прибрах, натърках лицето си и така няколко дни... След 2 седмици нямаше и помен от брадавица, бях на седмото небе... а като се сетя колко врме съм се мъчила без да знам този лек... Ако не беше стечение на обстоятелствата, можеше и до днес да нося брадавици на лицето си. Надявам се съветът ми да помогне на много млади момичета.

Как да се справим с уморените/ парещи очи?
Когато очите ви са уморени от дългото седене пред компютъра в офиса или от ослепяващото слънце, точно в деня, в който сте си забравили слънчевите очила ! Как да реагирате? Нарежете един суров картоф на кръгчета и поставете по едно на всяко око. Постойте така 10-тина минути, след това сменете с други кръгчета. Картофа ще изтръгне цялата болка и умора от очите ви и ще се чувствате отлично. Знам този трик от баща ми, който е стругар и постоянно страда от уморени, замърсени или осветени очи.

Как да се справим с акнето?
От баба знам, че излезе ли ми пъпка трябва да взема обелка от банан и да търкам 2 - 3 минути пъпката, след това не я измивам, ами си лягам с останалото по кожата. На сутринта пъпката е набрала и може да се отстрани или напълно е изчезнала.

Как да имаме бебешки меки пети?
Всеки вкъщи знае, че свинската мас помага за напукани пети. Намазвате петите си обилно с мас, след това си обувате чорапи и лягате да спите.

Как да накъдрим тънка и слаба коса без да я увредим?
Това е изключително лесно, дори и да не сте си у дома и да нямате нищо за къдрене под ръка. Вземете парче вестник и го накъсайте на 10-тина дължи ивички. След това навийте малки кичури коса и внимателно завържете вестника. Ако си скъса сложете нова лентичка, не се притеснявайте, ако косата не е навита прецизно, ще получите красиви къдрици, когато разрешите косата си след 2 - 3 часа. Същото нещо можете да направите и с памучни парцалчета , а защо не и да нарежете любимата си тениска и да ползвате парцалчетата многократно... Хем ще си къдрите косата, хем няма да се разделяте с тениската си.

Как да премахнем перфектно неприятните косъмчета над горната устна ?
Лентичките за лице никога не премахват напълно окосмяването, но според мен основната им и най-добра функция е, че при отлепването им кожата изтръпва и е много лесно и безболезнено да отстраним с пинцета косъмче по косъмче всичко, което ни притеснява.

Как да заздравим ноктите на ръцете си ?
Приятелка ми препоръча да натъркам под ноктите с чесън... И наистина действа! За няколко седмици са значително по-здрави. Неприятната миризма може да премахнете като смачкате няколко листа магданоз по ръцете. Ако нямате, може да се използват и зърна от кафе.
 

More from View Sofia

More Beauty

Виктория Бекъм за парфюма си: „Suite 302 е любовното ни писмо с Дейвид до Париж”

Celebrity beauty преди 2 седмици

Бившата членка на групата Spice Girls и основателка на едноименната козметична марка Victoria Beckham Beauty пуска линия парфюми. По повода, прекрасно интервю на колегите от Madame Figaro с ВБ. 

Най-ужасните за косата салонни процедури, трихолозите от първо лице

Hair преди 3 седмици

Принципно, цялата бюти индустрия работи за да ни направи по-добри версии на самите нас. Но има някои салонни процедури за коса, които могат да причинят повече вреда, отколкото полза. За капаните на разкрасителните процедури четем надолу.   

Ах, този бич: тъмните кръгове около очите, видове и лечения

Face преди 3 седмици

Знаете, виждали сте, чели сте, че не всички тъмни кръгове са еднакви, нали? И че само сънят не може да ги реши? Нека видим какви са различните видове тъмни кръгове, причините да се появяват и как да се погрижим за проблема.