Следва

Цветовете на есента

Givenchy RTW fall 2008

Трета поредна година младият и безкрайно талантлив дизайнер Рикардо Тиши очарова публиката с дръзките си идеи, след като дори корифеи...

All fashion преди 15 години

Трета поредна година младият и безкрайно талантлив дизайнер Рикардо Тиши очарова публиката с дръзките си идеи, след като дори корифеи като Аlexander McQueen, John Galliano и Julien McDonald не успяха да защитят толкова успешно блясъка и славата на модна къща Givenchy.

Есенната колекция на 31-годишния италианец, работил с Puma и Missoni, вдъхновява модната индустрия и дори поп-кралицата Мадона избра Givenchy за световното си турне „Sticky and Sweet".





Новата колекция на Рикардо Тиши за модна къща Givenchy е инспирирана от изобилието на барока и религиозните символи на това време. Оттам идва заигравката със сложно скулпурираните облекла - ризи с жабо, набори, плисета и високи яки.
Като ревностен католик дизайнерът не пести кръстове, както в десените, така и в аксесоарите. В същото време не се притеснява от съчетаването на прозрачната материя със свещения християнски символ. Като материи голямо присъствие имат лак, кова и дантелата, без която явно тази есен няма да мине подобаващо.

Високата талия също е основна част от колекцията, като всички панталони са много тесни. Рикардо залага на кожата и чистия памук като основна материя.
Жакетите са силно стегнати, част от тях са решени в бяло. Интересни са семплите структури и изчистените линии, като в добавка към тях са прибавени футуристични форми.




Ботите са без пръсти - един от най-модерните видове обувки за сезона. Лакът присъства и тук.





Сандалите се носят с чорап, а моделите разходиха новата колекция на високи платформи в златно.

Според Givency цветовете за тази есен са черно, графитно, злато, бяло и беж.

Последно в Labels

Vivienne Westwood

Viktor&Rolf RTW Fall 2008

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 12 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.