Следва

През седмицата ще видим ОЩЕ...

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 31 март - 6 април

И тази година една от любимите на българската публика банди - Jaya The Cat, ще гоствау нас. Домакин на събитието ще бъде клуб Терминал 1, зад който стоят екипите на “Строежа” и “4 стаи”...

Events преди 10 години

Jaya The Cat

Кога: 3 април
Къде: Терминал 1 

И тази година една от любимите на българската публика банди - Jaya The Cat, ще гоствау нас. Домакин на събитието ще бъде клуб Терминал 1, зад който стоят екипите на “Строежа” и “4 стаи”.

Билети: с цени от 15 лв. за първите 100 броя, след което ще се покачват на 20 лв., а на самата дата и място ще са по 25 лв., чрез мрежата на Ticketstream.bg, Каси – Строежа, Бар Петък, Офис 1, На тъмно, Техномаркет, М-тел, Ориндж, Евротурс, Cashterminal, както и онлайн в сайта на компанията (www.ticketstream.bg).



Нора & Бисер в Acoustic

Кога: 4 април, 18:30 часа
Къде: Студио 5

Петъчната вечер на 04-ти април, точно в 18.30 ч. на сцената на Studio 5 ще чуем една от най-дивите и талантливи певици в България - Нора Караиванова и китаристът Бисер Иванов. Двамата излизат заедно на сцената, без никакви претенции и напълно естествени - „В този вид, в който идеите се раждат или по - просто казано - само един глас и една необикновена китара.”, казват музикантите и допълват „Стилът е R&B и поп рок".

Този напълно акустичен проект го замислихме преди много време и ето сега вече е факт. Репертоарът е напълно авторски с песни, събирани през последните години. Интересното в случая е, че аранжиментите са изсвирени изцяло от китарата на Бисер в реално време, като са наслагвани различни китарни рифове. Дори перкусиите са изпълнени на.. китарата”, смеят се Бисер и Нора, на която всъщност се дължат текстовете и вокалното оформление.

Билети: 8 лева.



Колумбийският музикален феномен J Balvin с първи концерт в София

Кога: 4 април, 20:00 часа 
Къде: НДК, Зала 3

На 04-ти април, колумбийският музикален феномен J Balvin пристига за първия си концерт в България. Изпълнителят достигнал върховете на световните класации с песните си „Tranquila” и „Sola” ще се качи на сцената в зала 3 на НДК в 20 часа.

José Álvaro Osorio Balvín по-известен като J Balvin е роден в Меделин, най-големият град в област Антигуа- Колумбия. Balvin започва да се интересува от рап, реге, champeta и бачата още от ранна детска възраст, н музикалната му кариера стартира през 2004г., когато записва първия си албум с групата MDL Crew.

„Yo Te Lo Dije” е първия международен хит на J Balvin, но той успява да достигне #1 в радио класациите с песента си „Sola”. В България най-известният хит на J Balvin е сингъла „Tranquila”, който завладя ефира, клубните сцени и стана един от горещите хитове на лято 2013.

Билети: в мрежата на Eventim на цена от 25лв. 



 Васко Кръпката и приятели в Acoustic Blues Nigh

Кога: 5 април, 22:30 часа 
Къде: Студио 5

От както Васко Кръпката стана горд наследник на китарата на Георги Минчев, неминуемо на акустичните вечери звучат и песни от репертоара на незабравимия Гошо. Именно това ще се случи и в съботната нощ на 05-ти април от 22.30 ч. в Studio 5. A ето и какво казва самият Васко Кръпката за предстоящия Acoustic Blues Night концерт:

„25 години от както поривът за бунт и свобода, за бира и любов, за ракия, мотоциклети и още нещо... се провикна в парчетета на Подуене Блус Бенд. Банда от тъжни музиканти, които искат да не се чувстват повече роби, да си прекарат добре, да изкарат някой лев и пр... Започват всенародни тържества послучай годишнината. Първият професионален блус бенд у нас с 16 албума и хиляди километри зад гърба, с акустичен (и седнал) проект дебютира в Studio 5. Нови песни, разтапящ среднощен акустик Блус и познатите стари песни за всеки случай. Има бира!! Не вярвайте на слухове!!!”

Билети: 8 лева.



Make Your Art-Bazar.Bg

Кога: 4 април, 13:30 - 19:30
Къде: бар "Падналите ангели"

BazАrt.bg канят всички творци, любители и кандидат творци на специално изложение за арт материали и различни курсове в едно страхотно ново арт местенце в столицата, а именно бар "Падналите ангели".

Организаторите на събитието споделят:

MAKE YOUR ART-BazArt.bg е събитие, което е насочено към:

1. Творците на ръчно изработени изделия, като ще покажем няколко идеи за места, от където може да си купувате материали...Собствениците на арт магазинчета и on-line платформи за Craft артикули, ще демонстрират как да направим оригинални и различни творения.

2. Като творец ще Ви срещнем с няколко "Арт пространства", с които бихте могли да си партнирате.

3. Творците посетили събитието ще могат да разкажат за свои работилници, къде се провеждат и разбира се, как биха могли да се запишат желаещи.

4. За почитателите на ръчно изработените изделия, които искат да се научат да сътворяват сами красота или просто някоя от техниките им е интересна и искат да разберат, как се прави....Това е мястото.

5. Почитателите на HANDMADE ще могат да разгледат всичко от "кухнята " на приготвянето на бижутата.

6. Ще има дискусии за управление на Handmade бизнес.

BazArt.bg работи в подкрепа на фондацията И АЗ МОГА, която помага на деца със специални нужди. Ще можете да ги подкрепите, като закупите продукт от щанда на I Can Too.

Вход: Свободен 



Фотоизложба протест

Кога: 1 - 30 април, 18:30 часа
Къде: "Червената къща"

На 1 април от 18.30 ч. в Център за култура и дебат "Червената къща", зала "Безименна" и зала "Гъливер" ще бъде открита изложбата "ПроТест". Експозицията може да бъде видяна от 1 до 30 април, всеки ден без събота и неделя от 10.00 до 17.00 часа.

С фотографии участват: Вяра Петева, Даниела Михайлова, Людмила Атанасова, Ренета Велева, Светломира Минкова, Татяна Чохаджиева, Цветелина Сърбинска, Яна Копчева, Владислав Христов, Иво Орешков и Тодор Тодоров.

Протестът е открита реакция на обществена ситуация. Точно това се случи в София, един петък, на 14 юни 2013 година, като отговор на висящия от десетки години въпрос - Има ли гражданско общество в България? Първата крачка беше направена, а както знаем всяко дълго пътуване започва с нея. ПроТест на издръжливостта на българина, ПроТест на волята му за единение, ПроТест на разбирането, че е по-важна не крайната цел, а пътят до нея. Изложбата се организира от социо-културната онлайн платформа provo.bg. В проекта участват 33 фотографии от 11 автори.

Вход: свободен. 


 

През седмицата ще видим още

Кино:

"Безумна любов"
"Завръщането на първия отмъстител"
"300: Възходът на една империя"

Базар:

HOLIDAY HEROES-BAZART.BG

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?