Следва

Звезден Instagram: Денят на майката

Именитият български художник Греди Асса ще оценява рисунките от конкурса "Рецептите на баба"

Именитият български художник Греди Асса е част от журито на Националния конкурс за детска рисунка „Рецептите на баба”...

Events преди 10 години

Именитият български художник Греди Асса е част от журито на Националния конкурс за детска рисунка „Рецептите на баба”. На 4 април той и негови колеги художници, носители на наградата „Пазител на традициите” , журналисти и хора на изкуството ще се съберат, за да изберат най-добрите творби, изпратени от децата. Многобройното и безпристрастно жури ще има трудната задача да разгледа хилядите пристигнали рисунки, да избере най-добрата от тях и да отличи победителите в различните възрастови групи.

Надпреварата за рисунка на кулинарна тематика се провежда за шеста поредна година и е част от календара за извънкласни дейности на МОН.

От 2009 година досега с този конкурс Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7 по забавен и атрактивен начин напомня на децата за най-красивите български традициите в кулинарията и ги стимулира да ги помнят и пазят.

В продължение на повече от два месеца и през 2014 г. деца от цялата страна и от чужбина на възраст до 14 години изпращаха своите рисунки за конкурса. Една от тях, която получи най-много гласове от журито, ще стане плакат на Националния кулинарен фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град”. Останалите ще обиколят различни кътчета на България с фестивала под формата на пътуваща изложба. Целта на конкурса е да стимулира фантазията на децата и по забавен и атрактивен за тях начин да им напомни за българските традиции.

Тържествената церемония по награждаването на победителите ще бъде на 11 април 2014г. в Националния дворец на децата.

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?