Следва

Ода на сладкострастието

Месечен ХОРОСКОП - АПРИЛ 2014

Април е един от най-романтичните месеци в годината, но хороскопът предупреждава, че в отношенията месецът...

Astro преди 10 години

Април е един от най-романтичните месеци в годината, но хороскопът предупреждава, че в отношенията месецът няма да бъде спокоен. Април не носи на света облекчение. По-скоро обратното, през този месец някои глобални процеси може да се обострят. Има много голяма вероятност в някои региони на земното кълбо противоречията да преминат в локални стълкновения.

В някои периоди от месеца агресивността може да нарасне. И все пак ние не трябва да се поддаваме на всеобщото безумие. Нека запазим емоциите за себе си и да не се опитваме да докажем на опонента си своите виждания, тъй като има голяма вероятност да не бъдем чути, както и ние самите няма да бъдем склонни да разберем чуждата гледна точка. Действието на планетите Уран и Плутон ще се засили, така че има вероятност публичните мероприятия да преминават в спонтанни митинги, против властта. Някои биха си помислили, че светът е полудял... Но все още ретроградните Марс и Сатурн, ще ни лишат от конструктивни промени. Реформите или ще буксуват, или ще се вършат не в нужните сфери и не в нужната посока.

Този месец не е най-доброто време за грандиозни начинания, за започване борба за справедливост и важни дела, които изискват ходене по държавни учреждения. Не е най-добрият месец и за начинания, които изискват съперничество, борба, свързани са с агресивност и висока активност. Най-добре е този месец да се посвети на продължение на това, което отдавна е започнато, за преразглеждане на някои бизнес дела и цели.

Венера през целия месец ще бъде в знака Риби. Тя ще ни донесе отдавна забравената романтика. Хората ще станат малко по-сантиментални и чувствителни, ще искат да забравят за всички проблеми и грижи. Затова личният живот може да се оживи напълно. И все пак през този месец запознанствата е малко вероятно да доведат да здрави и устойчиви отношения, тъй като Венера ще провокира по-голяма склонност към фантазии. Любовта може да пламне внезапно и страстно, но по-късно да се окаже, че много от чувствата и мислите са били пресилени .

ОВЕН 21.03 – 20.04

Преживяванията, които ще изпълнят живота ти, като цяло, ще имат приятен характер: най-вероятно, това ще бъде обичайното вълнение, което преследва всеки човек, очакващ нещо грандиозно. Трябва да се подготвиш психически за това, че те очакват събития, на които няма да можеш по никакъв начин да влияеш, но всички те ще имат благоприятен характер. Също така, няма как да не забележиш, че се подобряват отношенията ти с другите хора. Всичко това ще бъде в резултат на твоята самостоятелна работа върху себе си, с която упорито ще се занимаваш. В крайна сметка, всеки труд трябва да бъде възнаграден. Колегите ще бъдат приятно изненадани от умението ти да правиш компромиси и от постоянното търсене на идеалното решение на този или онзи проблем, не само в професионалната сфера, но също така и в ежедневните проблеми. През април е необходимо да се постараеш да не използваш доверието на другите за егоистични цели – последствията ще са неприятни за теб.

Любовен хороскоп. Любовните отношения през април се отличават с необичайна чувствителност и взаимно разбирателство. Независимо от факта, че вече познаваш партньора си по-добре от себе си, сега ще ти се струва, че отношенията ви са станали още по-близки и топли, а това, разбира се, може само да те радва. Но по силите ти е да направиш връзката си още по-съвършена: прибави малко романтика и изненади и твоята втора половинка ще реагира незабавно. Опитай се да разнообразиш отношения си и да прекараш заедно с любимия човек един уикенд или дори почивка далеч от обичайната обстановка. Заобиколени от приятна атмосфера, ще почувстваш как се засилват вашите чувства. През април Овните ще бъдат прекалено сантиментални, така че трябва да бъдеш внимателен, за да не задушиш любимия човек с любовта си, наблюдавай реакцията му на твоето поведение - така ще разбереш с какво прекаляваш.

ТЕЛЕЦ 21.04 – 21.05

Благодарение на щастлива случайност, през април най-накрая ще успееш значително да подобриш финансовото си състояние. Разбира се, малко вероятно е да падне от небето торба с пари, така че трябва да положиш известни усилия. Най-вероятно това ще бъде някаква допълнителна работа, неотнемаща много от личното ти време. Ще можеш да се отървеш от натрупаните задължения и да закупиш нещата, които си планирал. Колкото повече усилия вложиш в работата, толкова повече желания ще можеш да осъществиш. При общуването с хората бъди внимателен, старай се да не разкриваш плановете си пред всички, в противен случай това може да се обърне срещу теб. Най-добрата позиция през април е позицията на наблюдател - може лесно да я заемеш и да я задържиш толкова дълго, колкото е необходимо. Оценявай ситуацията колкото се може по-обективно - през април Телците ще имат късмет и е необходимо да го използваш.

Любовен хороскоп. В романтичните отношения ще преобладава огромна чувственост и страст, но често ще се редува с кавги, скандали и изясняване на отношенията. За щастие до крайности няма да се стига - и ти и твоята половинка трезво ще оценявате ситуацията, дори ако погледнато отстрани да изглеждаш избухлив и импулсивен човек. Всеки спор ще приключва с бързо примирие, което на свой ред няма да продължава дълго. Изглежда, че ще си доволен от такива отношения - идилията бързо ще ти доскучава, така че емоциите трябва задължително да се редуват. Не знаем със сигурност как ще се отнесе към тази ситуация твоята половинка. Разбира се, ако тя напълно споделя вижданията ти, съответно няма за какво да се притесняваш. Но ако дълбоко в себе си трудно преживява всеки спор - в този случай с всеки нов конфликт все повече ще се уверява, че такава връзка не е за нея (него) и ще търси начин да я приключи. Добре си помисли дали искаш това? Ако не, трябва открито да поговориш на тази тема с партньора си.

БЛИЗНАЦИ 22.05 – 21.06

През април един от проблемите на Близнаците ще бъде тяхната загриженост за впечатлението, което те правят на хората около тях, включително и на непознати. Лекото безпокойството за това как изглеждаш отстрани, на никой не е навредило, но постепенно то може да се превърне в истинска параноя. Така че, ако забележиш, че вече всичките ти мисли са заети с това какво ще кажат за теб другите, време е да биеш тревога. Потърси плюсовете и силните страни в твоето поведение, външен вид, начин на общуване. Може би ще поискаш да промениш нещо в себе си - промяната винаги води до нещо добро, така че защо да не опиташ. Между другото, този период предразполага не само към безпокойство, но и към приятни изненади: желанията, които толкова дълго обмисляш, започват най-накрая да се сбъдват. В края на април Близнаците ще почувстват необичайна еуфория от факта, че всичко върви по план, както никога преди - тази ситуация ще продължи изненадващо дълго, но внимавай да не привикнеш, защото периода на голям късмет в един момент ще свърши.

Любовен хороскоп. Тъй като през април Близнаците ще обръщат прекалено много внимание на впечатлението, което те правят на другите, а това впечатление не винаги ще бъде положително, те могат да развият депресия и значително да загубят самочувствието си. Ето защо, през този период се нуждаеш от подкрепата на близък човек, който непрекъснато да ти повтаря, че ти си най-добрият, докато повярваш. С неговата подкрепа лесно ще се измъкнеш от всяка лоша ситуация, но понякога и той ще се нуждае от същото по отношение на себе си - не забравяй за това и показвай от време на време същата грижа. Благодарение на това, че любимият човек винаги ще е на твоя страна, ще се чувстваш защитен и постоянно ще усещаш топлина, а ти със сигурност ще искаш да дадеш същото в замяна. Това е похвално, но не прекалявай – за някои повишеното внимание може да изглежда подозрително. Запази самообладание, защото всичко трябва да бъде в умерени количества!

РАК 22.06 – 23.07

Ако в самото начало на април Раците успеят да изстискат от себе си всичките си сили и да ги отправят в нужната посока, много скоро те ще бъдат в състояние да постигнат всичко, което доскоро им е изглеждало невъзможно, защото, за да получиш нещо по-добро, винаги трябва да положиш усилие. През този период може спокойно да предприемеш дълги пътувания, както командировки, така и приключения. Такива пътувания ще се развиват много благоприятно, но може да донесат някои изненади. Благодарение на наситения начин на живот ще бъдеш изпълнен с енергия, която ще ти се иска да използваш за любима кауза. Тук всичко зависи от твоите лични интереси, но хороскопът препоръчва да отделиш време за творческо хоби или активен отдих. Въоръжи се с оптимизъм и премини към изпълнението на дела, за които само си мечтал - през април Раците ще успяват във всичко.

Любовен хороскоп. Според хороскопа през април в личния живот на Раците ще се сипят изненади от всички страни. Ако до този момент все още нямаш партньор до себе си, подготви се за буря от желаещи да заемат мястото му. Може да направиш строг подбор с най-строги изисквания, а може да се спреш на първата кандидатура или на твоята пълна противоположност - не напразно казват, че противоположностите се привличат. От липса на внимание от страна на противоположния пол просто няма да страдаш. Малки приятни изненади, скромни подаръци, комплименти, многозначителни погледи - всичко това ще се стовари на Раците като гръм от ясно небе. Разбира се, подобно положение би било приятно дори на най-безчувствените и коравосърдечни представители на знака, но рано или късно на голяма част от Раците вниманието през април ще започне да им дотяга. Старай се да спираш навреме това, което не ти носи радост и удовлетворение. Според хороскопа едно от най-добрите решения е изборът на достоен партньор, само не зацикляй върху търсенето, в противен случай то ще се превърне в мания, от която ще ти бъде много трудно да се отървеш.

ЛЪВ 24.07 – 23.08

С настъпването на април Лъвовете ще почувстват влечение към лукс и разкошен живот, което като цяло е напълно обяснимо от особеностите на твоя характер и възгледи за живота. И в това няма нищо лошо, ако можеш да постигнеш подобни цели с честни средства. Най-лесният и очевиден начин - това са, разбира се, допълнителните доходи, ако професионалната ти дейност предполага възможността за работа на непълно работно време за приличен хонорар. Може да спестиш определена сума пари и да ги харчиш само за себе си, пропускайки необходимостта да даваш всичко за баналните битовизми.

Мислите ти в този период ще бъдат заети предимно с творчески идеи, които не са толкова трудни за изпълнение, но по-важното е да избереш правилната насока и да намериш най-добрия инструмент за привличане на нужните хора. Според хороскопа, през април потенциалът на Лъвовете може да бъде задействан както в професионалната дейност, така и в твоето любимо хоби, на което отдавна не си обръщал достатъчно внимание.

Любовен хороскоп. Самотните Лъвове през април си струва да държат всичко под око: ако има човек, към когото отдавна изпитваш симпатия, сега имаш всички шансове да привлечеш вниманието му. Не забравяй мъдрата поговорка, че по дрехите посрещат, а по ума изпращат. Винаги трябва да изглеждаш безупречно, за да привличаш вниманието визуално, но ще можеш да направиш впечатление за дълго, благодарение на остротата на ума и чувството за хумор, което за щастие имаш в изобилие. Не забравяй, че понякога трябва да поемеш инициативата в свои ръце: това ще ти помогне да се приближиш до желаната цел.

Лъвовете, които имат връзка, през април може да не се тревожат: личният живот на представителите на този знак ще върви успешно и благоприятно. Ще преобладава романтика и постоянни изненади, както от твоя страна, така и от страна на любимия човек. Според хороскопа, не трябва да афишираш щастието си твърде много - завистливи хора ще поискат да ти навредят.

ДЕВА 24.08 – 23.09

През април Девите ще бъдат твърде вглъбени в своята работа и всички контакти, които ще създадат, ще преследват лична изгода и ще носят някаква полза за тях. Не можем да наречем такъв подход твърде меркантилен: това е нормално поведение за тези, които търсят бизнес партньори, с цел да увеличат приходите си. Но внимавай подобен подход да не се пренесе върху личните ти отношения и да правиш нови приятелства с егоистични цели, може да бъде опасно. Поради обстоятелства, понякога може да поискаш нещо от другите, но след това не забравяй внимателно да дадеш нещо в замяна. Девите в този период, може да опитат да подобрят значително финансовото си състояние. Хороскопът сега обещава сериозна промяна към по-добро в професионалната сфера - повишение или сменя на работата с по-интересна и разбира се, по-печеливша. Най-важното е, да не се гонят само парите - на първо място, работата трябва да те удовлетворява морално, а след това материално. Съгласи се, че травмите, нанесени от тежка и неприятна работа няма да се възстановят с някакви високи заплати.

Любовен хороскоп. Цялото свободно време, което ще ти се отвори през април, ще посветиш на втората си половинка. Каквито и обещания да си давал на семейство или приятели, ще бъдеш готов да отложиш или отмениш заради любимия човек. По принцип ще те разберат, че заради любовта си готов на всичко. Каквото и да се случи, винаги ще можеш да разчиташ на подкрепа от страна на човека до теб, който с радост ще сподели твоите радости и скърби, но разбира се, ще изисква същото и от теб. Ако това са искрени и взаимни отношения - тогава нека всичко да остане така, както е, но ако това е едностранна любов и просто те използват, по-добре такава връзка да я прекратиш в най-скоро време. Опитай се през април да провериш своя партньор. Според хороскопа в най-добрия случай ще се убедиш, че между вас цари пълна идилия, а в най-лошия - ще разбереш, че с този човек не трябва да продължаваш.

ВЕЗНИ 24.09 – 23.10

Повишено желание за творчество ще преследва Везните целия април. И би било много неразумно да се игнорира тази жажда за красота, така че започвай да реализираш всичките си фантазии с помощта на тези или онези творчески инструменти. Ако твоята страст е музиката, може да се опиташ да напишеш ново произведение, ако си художник - тъмната част от денонощието е най-благоприятното време, за да твориш. Творчески подход може да се намери във всяка дейност и Везните го доказват с примера си. В професионалната сфера също ще можеш да намериш интересни нестандартни подходи, които ще бъдат безценен принос към работата ти. Това, разбира се, ще бъде отбелязано от хората над теб, така че е възможно в списъка от задължения да се добави нещо ново, което да бъде допълнително възнаградено. Накратко казано, няма да ти остава време за тъга и скука. През април Везните ще бъдат в приповдигнато настроение и с добро чувство за хумор, което ще се отрази благоприятно на отношенията с хората около тях.

Любовен хороскоп. Основният стимул, с помощта на който Везните ще постигат успех през април - това е със сигурност любовта. Може да се каже, че чувствата ти към любимия човек ще бъдат главен стимул да действие. Едва ли ще отречеш факта, че ако няма чувства - няма да имаш желание да правиш каквото и да е. За теб щастието ще ти дава допълнителни крила, които ще те носят към още по-голямо щастие. Везните, които все още нямат втората половинка, през този период ще имат възможност да я срещнат. Човекът, когото сега ще имаш възможността да срещнеш, ще отговори на твоите изисквания и желания. Ако до този момент не си повярвал в идиличните отношения, дошло е време да се убедиш в наличието им със собствения си опит: имаш шанс наистина да срещнеш човек, когото спокойно да наречеш "свой". Според хороскопа, ако принадлежиш към категорията хора, които търсят леки романи и непринудени интрижки, тогава внимавай: през април може да попаднеш на човек, който да те вземе на сериозно и ако си поиграеш с него и го зарежеш, ще го преживееш много тежко.

СКОРПИОН 24.10 – 22.11

Поради факта, че цялото внимание на знака Скорпион през април ще бъде фокусирано главно върху развитие и движение напред в кариерата, всички останали проблеми ще отидат на втори план и няма да те безпокоят. Единствената цел, която ще преследваш сега, е да подобриш качеството на работата, за да постигнеш съответните резултати и да получиш някакъв вид благодарност, най-вече материална. На мнозина през този месец наистина ще им провърви и ще заемат нова, по-висока позиция или повишение на заплатата. През април бъди внимателен и не се захващай със съмнителни начинания, които може да доведат до непредвидими последици - в резултат повече ще загубиш, отколкото ще получиш. Ще направиш добре ако не реагираш на критики от страна на околните, особено на непознати - няма как да угодиш на всички, следователно по-добре бъди себе си и запази своята индивидуалност.

Любовен хороскоп. В личната сфера през април Скорпионите ще изпаднат в неприятна ситуация. Тъй като в момента главна цел в твоя живот е работата, втората половинка може да те обвинява в отсъствието на каквито и да било признаци на внимание. Конфликтът, разбира се, може да се предотврати: ще трябва да положиш усилия, за да докажеш на любимия човек своята преданост и любов. Но проблемът е, че ще трябва да направиш избор: да се бориш за чувствата си или да продължиш да се бориш за успех в кариерата си. Изборът ще бъде труден, мнозина ще се депресират и ще се лишат от едното или другото. Следователно, възможно най-скоро определи дали сегашната ти връзка заслужава такива сериозни жертви. Според хороскопа, във всеки случай, през април няма да загубиш толкова много, колкото ще изглежда на пръв поглед - важното е предварително да прецениш плюсовете и минусите, убедителните аргументи ще ти помогнат бързо да се ориентираш и да не грешиш.

СТРЕЛЕЦ 23.11 – 21.12

През април Стрелците ще трябва да се настроят за сериозна и съвестна работа. Благодарение на това ще успееш да свършиш много и различни важни неща, които от дълго време си отлагал и ще си освободиш време за по-важни и интересни задачи. Поради факта, че сериозно се отнасяш към работата си, ще получиш съответното възнаграждение, което ще можеш да използваш по свое усмотрение. По време на този период представителите на този знак ще почувстват необходимостта да се погрижат за дома си, така че разходите ти съответно ще бъдат насочени именно натам: може да поискаш да организираш основен ремонт, да обновиш или закупиш мебели или нови уреди. Стрелците ще бъдат изпълнени с енергия за изпълнението на тези или онези планове, ще се чувстваш страхотно и ще си готов и занапред да се стараеш в името на собствения си комфорт и за комфорта на близките. Според хороскопа важно е от време на време да си даваш почивка и да възстановяваш силите си, за да можеш с въодушевление отново да се заемеш с любимите неща.

Любовен хороскоп. През април пролетта е в разгара си и Стрелците, както и всички хора търсят романтика и взаимни чувства, които да разбушуват кръвта им. Недей да се стремиш към идеални отношения – това е мит, това просто не съществува. Във всяка връзка има своите подводни камъни, а задачата на двойката е да решава проблемите заедно, непозволявайки им да вземат връх. Да избегнат проблемите в личния си живот ще бъдат в състояние Стрелците, които наскоро са срещнали втората си половинка и все още се намират в щастливия бонбонено-букетен период. Наслаждавай се на това състояние на нещата, но не забравяй, че рано или късно ще бъдеш изправен пред различни неприятности. Според хороскопа, ако чувстваш, че си на път да се сблъскаш с трудности, потърси съвет от близки хора с богат опит в личния живот – ще ти подскажат как да се държиш при определени обстоятелства.

КОЗИРОГ 22.12 – 20.01

С коригиране на бъдещите планове Козирозите може да се заемат именно сега: април ще предразполага към обмисляне на това, което искаш да реализираш или да промениш в живота си. Нерешените проблеми също трябва да се опиташ да разгледаш в този период. Сега се намираш на прага на нов етап и ще можеш да прекрачиш този праг само ако успееш плътно да затвориш вратата на предишния. В твоя кръг на общуване може да настъпят забележими промени: контингентът от хора, ще варира, отстъпвайки място на по-сериозни и влиятелни персони, в тази връзка ще се разшири и обхватът на твоите интереси. През април пред Козирозите се откриват различни нови хоризонти и трябва да побързаш да откриеш и усвоиш колкото се може повече от тях. Запаси се с търпение, тъй като през април ще се наложи да работиш доста над това, но според хороскопа наистина си заслужава.

Любовен хороскоп. Ако отдавна си се замислил за това как да задълбочиш отношенията си с втората си половинка, през април е най-доброто време за това. Въпреки факта, че такова поведение е малко необичайно за твоя темперамент, този месец ще си по-романтичен и сантиментален. Такива жестове, разбира се, не може да не трогнат дълбоко любимия човек, за което той ще ти съобщи невербално, показвайки чувства и от своя страна. Подобен ход би бил идеалното решение за тези представители на знака, които искат да съживят отношенията си, както и тези, които се опитват да привлекат вниманието на човек, който им е симпатичен. Козирозите, които са склонни към прекалена импулсивност, трябва внимателно да следят за всичко, което обикновено казват под влияние на своите емоции. Понякога може случайно да обидят дълбоко любимия човек. И ако през април не за пръв път молиш за прошка, има риск да загубиш доверието, а да си го върнеш ще бъде много трудна задача.

ВОДОЛЕЙ 21.01 – 19.02

Животът на Водолеите през април ще бъде изпълнен с общуване до такава степен, че рано или късно ще започнат да се уморяват от това, въпреки повишеното внимание и постоянното присъствие в компанията на интересни хора. В това има и един съществен недостатък: защото ще ти се налага да си в непрекъснат контакт с хора, а време за личните дела и задължения, изискващи концентрация и съсредоточеност, изобщо няма да намираш. Тази ситуация, за съжаление, ще има отрицателно въздействие върху професионалната сфера, ако не можеш бързо да се адаптираш. Към края на месеца може да изпиташ пълна липса на енергия и жизненост и ще се нуждаеш от почивка. Няма смисъл да се лишаваш от това желание - опитай се да си вземеш отпуск или просто си организирай спокоен уикенд с любимите си хора или в края на краищата, просто се наспи добре - това е един чудесен начин за релаксация.

Любовен хороскоп. През април хармония в личния живот ще намерят тези Водолеи, които умеят да се контролират и не пришпорват събитията. Разбира се, желанието за промяна е оправдано, но до каква степен усилията, които полагаш са оправдани? Ако през април планираш някакво пътуване, там те очаква интересно запознанство, което има шанс да се трансформира в любовен роман, но само в случай, че го искаш. Не може да се каже, че романът ще бъде продължителен, по-скоро ще бъде изпълнен с лесен и приятен и за двете страни флирт. Все пак, не позволявай това да те разстрои: на този етап от живота ти са напълно нежелателни нови сериозни отношения, но да се разсееш и да получиш приятни емоции, няма да ти навреди. Поради повишеното внимание от страна на противоположния пол, ще можеш да избираш, така че не се колебай и отсявай вариантите, които не те интересуват.

РИБИ 20.02 – 20.03

Усещане за непрекъснат успех в бизнеса очаква Рибите през целия месец април. Работи, които не си успял да доведеш до край в много области на живота, особено в професионален план, ще се развиват добре. Очакват те промени към по-добро и в отношенията с другите хора: ще намериш нови приятели и съюзници, а всички запознанства ще оставят в теб положително впечатление. Въпреки че твоята активност в работата сега не е на високо ниво, ще можеш да правиш нещата успешно и продуктивно, с радост ще се захващаш с нови дела и интересни проекти. Благодарение на старателно отношение към задълженията и акуратно изпълнение на работата, резултатът ще надхвърли очакванията ти. През април на Рибите не се препоръчва да допускат мащабни промени в живота си - това може да се окаже не толкова добро. Според хороскопа е необходимо да продължиш да поддържаш установения ритъм на живот, да приведеш в ред нещата, които отдавна изискват твоето внимание.

Любовен хороскоп. Сравнително добре се нареждат нещата и в личния живот на Рибите през април. Разбирателството в твоята връзка може да премине на съвсем ново ниво, което не може да остане незабелязано от теб самия, нито от хората около теб. Отстрани ще изглежда, че сте идеални един за друг и се разбирате помежду си перфектно. Ето защо по време на този период може да се натъкнеш както на искрена радост, така и на завист и разни слухове, затова е препоръчително да не афишираш любовта си пред всички. В някои двойки не са изключени дребни конфликти, които обикновено бързо ще се разрешават. Не си позволявай да се карате на обществени места, дори ако ситуацията според теб го изисква.
 

More Astro