Следва

Изкусителната Аня Рубик в твърде семплата сесия за Lookbook-a нa NEXT

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Една новина буквално взриви медийното пространство последните няколко дни и това е шокиращата стойност на...

All fashion преди 9 години

Лъщящата red carpet визия на Кеша

Русокоската с провокативно поведение, която наскоро излезе от клиника след няколко месечно лечение на болимичните си проблеми, очевидно се чувства като нов човек. След като махна емблематичното доларче от псевдонима си, сега е сменила и името на twitter профила си от @Ke$haSuxx на @KeshaRose. А шарените коси са черешката на тортата на новата слънчева визия на звездата, която не свали „розовите очила” и позираше със самочувствие на първата си светска изява след лечението, а именно на благотворителното събитие Humane Society Benefit Gala.

Не сме убедени обаче доколко подходяща е пищната принцеска рокля, отрупана с блестящи частици, за ивент от такова естество. Натрапчива ни се срува и лъскавостта на кожата на Кеша, сякаш покрита със сребърен слой, което никак не ни изглежда естествено и малко се бие с регулярните й изявления колко здрава се чувства в социалните мрежи.

Прекаляването с блясъка не е особено печеливша стратегия в модно отношение, затова слагаме хикс на тази визия и се надяваме да видим шаренокоската по-натурална при следващата й светска поява.

Кожената индустрия на шокираща стойност



Една новина буквално взриви медийното пространство последните няколко дни и това е шокиращата стойност на световната кожена индустрия. Според проучване на International Fur Federation, цифрите достигат умопомрачителните 40 милиарда долара, което е почти колкото цената на световната wi-fi мрежа.

От PETA бяха сред първите коментирали изявлението и според очакванията смело разкритикуваха федерацията, като заявиха, че „правят жалък опит да оправдаят насилието над животните с факта, че е финансово печеливша индустрия.”

Донякъде подкрепяме тяхната позиция, защото в модното ни настояще, все по-често поглеждащо към екологията и опазването на природата, масовото завръщане на кожите с косъм на подиумите по време на седмиците на модата, приключили преди месец, ни се струва прекалено голямо разхищение. Въпреки неуспоримо луксозният статут на тези иначе красиви одежди, предпочитаме да се наслаждаваме на лъскавите кожи върху истинските им притежатели.

Виж още: NYFW есен-зима 2014/15: Тренд от улицата - Кожа с косъм

Аня Рубик за Next



Платиненият топ модел за втора поредна седмица влиза в класацията ни за несполучливи модни решения, но не поради лични фешън несполуки, а заради проектите, с които е свързано името й.

Най-скорошният й ангажимент е с британската конфекционна марка Next, на която е рекламно лице за сезон пролет/лято 2014.

Прясно завъртелите се в медийното пространство кадри от lookbook-a обаче не успяват да ни възхитят с особена креативност, която е жизнено важна за успешно и грабващо презентиране на basic аутфити.

Сияещата Аня е силен коз, от който Next не са успели да се възползват по най-подходящия начин и слънчевото й излъчване стои някак самотно на равния фон на леко скучноватите фотоси.
В бранш, който изисква и предразполага към креативност във всякакви форми и измерения, прекалената семплост не е особено печеливш ход.

Виж цялата сесия тук>>

Гага пак разбива с визия



Шантавата визия на Лейди Гага обикновено се лакатуши в границите на готината провокация и нелицеприятната гротеска.

С този аутфит, в който е щракната да излиза от Roseland Ballroom в Ню Йорк, поп дивата е постигнала удивителна прилика едновременно с пухкава бяла мечка и потомък на братовчеда То от семейство Адамс, което само по себе си е постижение, но май не с особено естетска стойност.

Не можем да си изкривим душата и да кажем, че сме възхитени от точно това фешън решение на Гага, но сме съгласни, че светът на модата може да извлече доста плюсове от екстравагантността й в успешните й дегизировки. Не и този ден, не и от този пух.

А ето и 28 пъти, в които я видяхме нормално облечена през годините>>

13-годишната Тайлен Блондо отново на корица



Допостимия минимум на възрастта на моделите пада с все повече с всяка следваща година и, ако преди десетилетие момичетата стартираха модните си кариери на 18, то сега 14-15 годишните без проблем биват ангажирани за сесии и ревюта. Девойката Тайлен е само на 13 и краси корицата на френското фешън издание Jalouse, а това съвсем не е първата й изява.

Още на крехките 10 години момичето дебютира на първа страница във Vogue Paris, а не след дълго следва повторна изява в култовото издание. Разбираме, че младите нямат търпение да пораснат, особено когато веднъж са прекрачили примамливия праг на модната вихрушка, но тя може да се окаже доста хлъзгава. А когато ти лепнат и ангажиращия етикет „новата Кейт Мос”, положението става съвсем сериозно. Много големите очаквания могат да бъдат натоварващи и не винаги се оправдават.

Чаровницата Блондо определено прави силна заявка за успешно модно бъдеще, но не мислим че е уместно да се гмурка много надълбоко на крехките си 13 години.
 

More from View Sofia

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 16 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.