Следва

TED плейлист за сладки сънища: Coldplay - Strawberry Swing

Разтърсващата автобиография на Сесилия Саркози – Атиа скоро и на българския пазар

Това съвпадна с подготовката на книгата ѝ „Желание за истина“, която ще излезе на български език със знака на Издателска къща „Хермес“.

Books преди 9 години

Сесилия Атиа (преди Саркози) изненадващо пристигна в България за среща с българските медици от Либия. Това съвпадна с подготовката на книгата ѝ „Желание за истина“, която ще излезе на български език със знака на Издателска къща „Хермес“.

Заглавието на автобиографията не е случайно, тъй като книгата разкрива истината за освобождаването на българските медицински сестри и палестинския лекар в Либия преди 7 години. Бившата първа дама на Франция определя този момент като най-силния в живота си и смята, че я е променил завинаги.

В „Желание за истина“ Сесилия, която днес носи фамилията Атиа на третия си съпруг – бизнесмена Ришар , откровено разказва за живота си, отношенията с бившия си съпруг - президента на Франция Никола Саркози и ежедневието на първа дама на Франция. Сесилия определя като най-големи свои постижения раждането и възпитанието на трите си деца, учредяването на благотворителната фондация, която помага на жени, изпаднали в затруднено положение.

Сесилия полага неимоверни усилия за освобождаването на българските медици. Тя твърди, че това е било най-силното изживяване в живота й, което я изпълва с гордост. В автобиографията описва срещата си със сестрите, чиято история я трогва и последвалата визита в шатрата на Муамар Кадафи. Сесилия се опитва да говори с полковника и да го убеди в значението на освобождаването на медиците за световната общност, но неуспешно. Няколко дни по-късно заминава отново за Джамахирията, където се среща на четири очи с Кадафи в бункера му и описва с подробности разговора им. Сесилия разбира, че Кадафи е бил готов да освободи сестрите и при първото й гостуване в Либия, но е бил спрян от сина си Сейф. Полковникът настоява Сесилия да се срещне с дъщеря му и тя се съгласява. Позволява си да се зарадва и разплаче едва, когато сестрите и лекаря се намират на сигурно място в самолета и той вече е напуснал небето на Либия.

„Желание за истина“ разкрива любопитни детайли от живота на Сесилия Атиа, неизвестни до сега.

 

 

More from View Sofia

More Books