Следва

Разкош в лимонено жълто

Дневниците на редакцията - Бионсе с нов клип, Първи поглед към Topshop от Кейт Мос, Наоми Кембъл с три книги напролет

Портфолиото на друг голям британски модел - Наоми Кембъл, също предстои да се разшири от тази пролет...

All fashion преди 10 години

Аня Рубик на музикалната сцена

Провокативната източноевропейска красавица Аня Рубик направи първия си набег в музикалната индустрия. Песента, в която взима участие полякинята, е привидно безсмислена, но с дълбок подтекст едва след второто слушане.



Видеото обаче е визуално пиршество на странности и необясними обекти, а сюрреалистичният монтаж е смела иронична препратка към много социални проблеми. Песента носи името ("хляб") и е сътрудничество на модела с Дорота Масловска, известен полски автор и журналист, която отскоро се е впуснала в създаването на различни странни проекти с дълбок политически подтекст. Вярваме в силните текстове на авторката, но да си признаем с полския сме го закъсали, така че разбрали, неразбрали, ние просто ще продължаваме да се възхищаваме на това парче лудост.

Холивуд с африкански привкус


Закуска в Тифани


Blow-Up


Телма и Луис


Frida


Американски прелести


Матрицата

Ако някога сте сe чудели какво ли е африканското тълкуване на Холивудските блокбъстери, то някои доста талантливи фотографи от Сенегал и Западна Африка са се заели да ви покажат.

Заедно с едни от най-добрите африкански модели, Омар Виктор Сиоп (Omar Victor Diop) и Антоан Темпе (Antoine Tempe) пресъздават култови изображения от някои от любимите филми на Холивуд. Двамата променят и модифицират образите така, че да ги поберат в контекста на африканския опит, като същевременно запазват духа на оригиналните прототипи и ги събират под общото име "Onomolliwood". От известният кадър, в който Киану Рийвс успява да се измъкне от куршума в Матрицата, до великолепната Хепбърн в Закуска в Тифани. Вижте и останалите...

Джони сложи годежен пръстен




Джони Деп вече е в обвързването и с двата крака, след като в понеделник на промоцията на новия си филм „Превъзходството“ в Пекин, Китай, той самия потвърди новината за годежа си с Амбър Хърд. Актьорът освен че проговори за взаимоотношенията, които има с 27-годишната красавица, показа на всички, че носи и нейния годежен пръстен.

Диамантеното бижу беше на безименния пръст на Холивудския актьор, а причината била, че на нея ѝ бил твърде голям.

Запитан от журналистите дали това наистина е пръстенът, който е дал на своята годеница, той отговори с усмивка: „Фактът, че аз нося дамски пръстен на лявата си ръка, вероятно означава, че подаръкът ми не е бил оценен по достойнство, което е много коварно.“

Колкото до това какви са плановете му за предстоящата сватба, 50-годишната звезда отговори: „Мисля, че бих бил по-добър в създаването на дамски обувки, отколкото в планирането на сватба. Не мога да планирам нищо. Много съм зле в тези неща.“

Grown Woman: една песен — две версии на клипа

 



В една от най-трудолюбивите изпълнителки се превърна Бионсе в последните години. Турне след турне и клип след клип не изморяват поп принцесата, която съвсем наскоро пусна втора алтернативна версия на видеото към песента Grown Woman.

Оригиналният клип към сингъла с весела ирония се усмихва на въжделенията на порасналото момиче, превърнало се в кралица, която може да прави онова, което си поиска. Докато се забавлява с парчето, гледащият е широко ухилен заради милите кадри от детството на Бионсе, редуващи се със съвременните. Малката Би върти дупе и ханш от бебе, сладка като мед в своята мечта да покорява световните сцени.

В алтернативната версия на видеото пък са добавени допълбително цветни ефекти, които приличат на рисунки с флумастер върху лентата.

Grown Woman, който е сред любимите в репортоара на певицата, звучи не само в официалния клип, но и в рекламата на Pepsi — именно в нея фрагменти от сингъла можеха да бъдат чуто още преди официалното му пускане. 

Кейт Мос показа първите си Topshop творения на страниците на Harper’s Bazaar







Връзките й с фамилия Грийн са изключително здрави. След известно прекъсване, сътрудничество между Кейт Мос и масмасрката Topshop, притежавана от сър Филип Грийн, отново ще има, стана ясно преди време, а първите работи на дизайнера супер модел се появиха премиерно в Harper’s Bazaar, за които британската икона позира за цели три корици. Броят е май, а изданието - Великобританското.

На снимките, заснети от Тери Ричардсън, Кейт показва черно яке, струващо 240 долара, сребърна рокля с ресни за 500 долара и гащеризон с метален блясък, оценен на 150 долара.

Възможност за предварителната продажба на нещата от новата брит колаборация ще има от средата на април, а в края на месеца е официалното пускане на колекцията, която предвиждаме да удари върха по приходи. 
 
Наоми Кембъл пуска три книги книги и става моден дизайнер



Портфолиото на друг голям британски модел - Наоми Кембъл, също предстои да се разшири от тази пролет. Легендарната манекенка обяви по време на The Vogue Festival, че се готви да издаде три книги и планира да работи в посока дизайн на собствена колекция дрехи.

Две от трите книги на Кембъл ще се издават от Taschen, едната от тях ще представлява албум със снимки на пантерата, а в другата черната перла ще разказва за живота си на модел през 90-те и приятелството с Кристи Търлингтън и Кейт Мос.

В третата книга ще бъдат поместени фотографии на Паоло Роверси с Наоми, правени в рамките на 15 години работа.

Относно стремежите й да създава моден дизайн, Кембъл споделя в разговор с Франка Созани и Александра Шулман (главните редакторки на Vogue съответно италианската и британската версия), че резултат от такъв може да се появи чак през 2015-та.

Важното е, че ще го има, защото с удоволствие ще искаме да видим и пипнем, при възможност, някоя „Наоми чанта” например.

More from View Sofia

More All fashion