Следва

Кой е късметлията, който ще отиде на спектакъла "Мистерията Еньовден"

4 домашни лека, които да подготвят стъпалата ни за пролетта

След като зимата официално приключи и най-после прибрахме всички дебели дрехи в дъното на гардероба, в това число и чорапите, равносметката при голям процент жени звучи така: „Имам нужда от педикюр...при това спешно”...

Life преди 10 години

След като зимата официално приключи и най-после прибрахме всички дебели дрехи в дъното на гардероба, в това число и чорапите, равносметката при голям процент жени звучи така: „Имам нужда от педикюр...при това спешно”.

Речено, сторено. С тези 4 домашни рецепти стъпалата ни ще бъдат не само готови за пролетно-летния сезон, но и ще изглеждат по-красиви отвсякога. Особено в онези сандалки, които вчера си купихме.

Да почистим ноктите
Първата стъпка към идеалните стъпала е премахването на всякакъв стар лак; най-лесният начин да се отървем от остатъците е да потопим клечка за уши в лакочистител, за да стигнем и до най-трудно достъпните места.
Обикновено, ако ноктите са били лакирани в тъмни цветове, или не са имали време за почивка между лакиранията, придобиват жълтеникав оттенък. Ако случаят е такъв, използваме ексфолиант на базата на соли, който ще отстрани мъртвата кожа и ще направи повърхността на ноктите гладка. Като алтернатива можем да използваме лимонов сок и четка за нокти, или стара четка за зъби.

Голямото накисване
Вече няма да имаме нужда от извинение, за да покиснем колкото си искаме във ваната. Специално за стъпалата можем да добавим към топлата вода английска сол и няколко капки кокосово олио; тази комбинация прави чудеса. Спомага за омекотяване на сухата кожа на стъпалата и за почистване на ноктите. Накрая използваме пемза или ексфолиант, за да обработим загрубелите зони.

Време за оформяне
По-лесно е да изрежем ноктите след баня, тъй като са по-меки, затова най-добре е да подрежем, оформим и отстраним всичко излишно след топъл душ. Ноктите се режат в права линия и не забравяме да изпилим заострените, неравни краища.

Хидратация-задължителна
Не забравяме редовно да хидратираме кожата на лицето си, но уви, същото не може да се каже за стъпалата ни. Не е задължително да купуваме специален крем за тази зона, важното е да се фокусираме върху по-загрубелите зони (най-често петите и възглавничките). Също така не пропускаме да се погрижим и за кожичките около ноктите. И тук не се нуждаем от олио за кожички, най-добре е да използваме балсам за устни или кокосово олио.

Веднъж след като стъпалата ни са чисти, хидратирани, ноктите са прилежно оформени и гладки, те просто плачат да бъдат лакирани в един от модните нюанси за пролетта.

Препоръчително е да оставим ноктите да дишат между лакиранията, за да запазим здравия им и красив вид. Веднъж след като окончателно нахлузим чорапите и идната есен, най-добре е да ги оставим в натурален, нелакиран вид.

More from View Sofia

More Life

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 15 часа

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 15 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 12 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.