Следва

Crystal GG Gucci Bag

Като рицарите

Към днешна дата има неща, които са задължителни, както за дамския, така и за гардероба на господата. Всеки уважаващ себе си...

Fashion преди 15 години

Към днешна дата има неща, които са задължителни, както за дамския, така и за гардероба на господата. Всеки уважаващ себе си мъж трябва да притежава хубав костюм, кашмирен пуловер, черни мокасини, копринена вратовръзка, луксозна запалка, скъп часовник и смокинг или фрак.

Последните са абсолютно задължителни и необходими, дори и да са често пренебрегвани от съвременните мъже.

Всяко събитие си иска свoето облекло. И така стигаме до съответния дрескод - Cb, Ct, A5, A5 black tie и A5 white tie. Какво се изисква от теб за всяко всяка абревиатура?

Ct
- облеклото ти е ежедневно като за екскурзия, пътуване или дневно яхтено парти.

A5 предрича малко по-изискан стайлинг, като можеш да избереш хубав костюм или модерно вечерно облекло.

Най-задължаващи са A5 black tie - трябва да носиш смокинг, и A5 white tie – безкомпромисен фрак. Тях уважи на бизнес събиране, опера и пр.





Към фрака се облича бяла жилетка и бяла копринена папийонка, която задължително трябва да е завързана ръчно. Носи се само с черни лачени обувки и никога с ръчен часовник. Избери хубав джобен, изработен от скъп метал. Никога не пести пари от часовника, защото евтиният винаги се познава, а това прави лошо впечатление.





Смокингът е задължително в черно с дълги ревери, изработени от коприна. Носи се с черна папийонка, пояс над жилетката, ако има такава, който е изработен от коприна. Силно колосаната риза е задължителна. Обувките са в черно и с връзки в никакъв случай лачени.





Ако на поканата пише Semi-Forma, трябва да изберете най-неофициалното от официалните облекла. Подходящ повод за черен костюм, бяла риза и хубава вратовръзка.

Много важни в случая са чорапите. Само черни. Не си позволявай волности по техен повод, защото ярко зелените или белите например може да ти изиграят лоша шега. Носи парите си само със щипка. Натъпкания портфейл остави у дома, а документите и кредитните карти премести в красив кожен картодържател.

В световен план едни от най-добрите производители на луксозно официално мъжко облекло са Brioni, Kiton, William Fioravanti, Jon Green, H.Huntsman и Liana Lee, като минималната цена на костюм, смокинг и фрак от тези марки започва от около 5 000 $. Отличават се с тайни, специално изработени от тях самите кройки, луксозни материи и перфектна изработка. В зависимост от избора, цената на официално облекло може да достигне и 20 000$.

На местна почва сме доста по-скромни - смокинг може да намерите в магазини ROLLMANN и AGRESSIA GROUP като цените им започват едва от около 450 лева.

More from View Sofia

More Fashion