Следва

Всички носят: Тренч през пролетта

Тайните за супер тяло на Мерилин Монро

 Най-яркият секссимвол на 50-те години, Мерилин Монро определено е притежавала тяло, което всички жени искат да имат и до което всички мъже искат да се докоснат....

преди 10 години

Най-яркият секссимвол на 50-те години, Мерилин Монро е притежавала тяло, което и до днес всички жени искат да имат и до което всички мъже мечтаят да се докоснат.

Освен че актрисата сама е избирала правилата, които да следва в любовта и кариерата, се оказва, че този принцип се отнасял също и за тялото й.

В специална статия за LIFE magazine от 1952г., която отскоро се появи в медийното пространство и предизвика фурор, кино иконата разкрива с какви упражнения e поддържала невероятното си тяло във форма.

Ето и 5-те стъпки, които могат да ни помогнат да изваем физика алла Монро... по думите на самата Мерилин.

1. Малките тежести са най-добрият ни приятел

„Не се вманиачавам в упражненията. Всяка сутрин правя упражнения в продължение на поне 10 минути и използвам малки тежести. Упражненията са такива, че поддържат стегнати точно онези мускули,които искам, и това се усеща, докато ги изпълнявам”.


2. Отделяй време на д-то си всеки ден

„Всяка сутрин след като измия зъбите и лицето си и се поразсъня, лягам на земята и правя първото си упражнение. То е много просто: докато лежа на земята, във всяка ръка държа гиричка от по 2 килограма. От тази позиция започвам да вдигам ръцете, докато не минат зад главата ми. Когато се уморя, държа ръцете на 45 градуса от пода и ги въртя в кръг”.


3. Игнорирай съветите и слушай тялото си

„За разлика от хората по радиото аз не броя ритмично, докато изпълнявам упражненията си. Щях да полудея, ако ми се налагаше да се ограничавам по този начин. Мразя да правя нещата бързо, предпочитам да забавя темпото. За мен е физически невъзможно да се събудя и моментално да скоча от леглото”.


4. Придържайте се към диета със сурова храна (защото така изкушенията са позволени)

„Вечерите ми у дома винаги са едни и същи. Всяка вечер минавам през супермаркета до хотела ми и си купувам пържола, агнешки котлети и черен дроб, които приготвям вкъщи. Заедно с месото изяждам около 4-5 сурови моркова и това е всичко. Сигурно съм наполовина заек; никога не ми омръзват морковите. Добре е, че се храня просто и здравословно, тъй като съм придобила навика да си взимам сладолед по пътя към вкъщи, докато се прибирам от уроците по актьорско майсторство. Сигурна съм, че нямаше да мога да си позволявам такива изкушения, ако диетата ми не се състоеше предимно от протеинови храни”.


5. Не се залъгвайте по бюти реклами

„Въпреки че в Калифорния е голям хит да имаш бронзов тен, според мен той с нищо не е по-красив или здравословен от бялата кожа. Лично аз не харесвам тъмния загар, предпочитам да се чувствам блондинка от главата до петите”.



"Тялото е създадено, за да се показва, а не за да бъде крито", Мерилин Монро. 

More from View Sofia

More