Следва

Б.Т.Р. представят новия си албум с грандиозен концерт

Филми от 150 държави на фестивала "в Двореца" в Балчик

За дванадесета поредна година Балчик ще бъде домакин на международния фестивал за късометражно кино „В Двореца“, който ще се проведе от 28 юни до 05 юли...

Movies & TV преди 10 години

За дванадесета поредна година Балчик ще бъде домакин на международния фестивал за късометражно кино „В Двореца“, който ще се проведе от 28 юни до 05 юли. Изданието се очертава като най-силното до този момент с рекордните заявки от 151 държави. Най-екзотичната държава, която се бори за конкурса е Кабо Верде. Режисьорът с най-странно име тази година е Фанта Ананас от Етиопия. Първенството за най-къс филм държи “Мъртва птица” от Великобритания, чиято продължителност е едва 58 секунди.

„Автори и тенденции ще си съперничат за вниманието на фестивала и възможността да бъдат включени в някоя от конкурсните програми с фюжън от най-актуалното, съвременно и провокативно кино и музика“, споделя Цанко Василев директор на „В Двореца“. „На 01 април съгласно регламента, фестивалът преустанови приема на филми за изданието си тази година, а срокът за записване във всички програми и майсторски класове е 31 май“, допълва Василев.

В рамките на „В Двореца“ ще се проведе и самостоятелно образователно събитие, наречено FILMER FORGE. То има за цел да развива умения в областта на киното, съставящите го изкуства и аудио-визуалните технологии на професионалисти и непрофесионалисти. Събитието обхваща разнообразни лекционни курсове, тренинг програми, майсторски класове, питчинг с финансов грант и тренинг с фюжън от лекции, свързани с нови модели за финансиране, промотиране, филмово разпространение и маркетингови стратегии.

Селекция ‘2014 ще бъде обявена на официалния сайт на фестивала http://inthepalace.com/en/2014/news и на Фейсбук страницата до 20 април 2014 г

More from View Sofia

More Movies & TV