Следва

Гурме - Рибена чорба

Т като Тайпе в Тайван

Този път ще те отведем на 8 774 км от София заради най-високата кула в света, най-бързите асансьори в нея и още, и още…

All About Life преди 15 години

Този път ще те отведем на 8 774 км от София заради най-високата кула в света, най-бързите асансьори в нея и още, и още…





Столицата на Тайван - Тайпе, притежава тази историческа атмосфера, която можеш да усетиш в в точно определени места с вековна история. Претъпкан с музеи и паметници, градът не си позволява да остане скучен.

Можеш буквално да изгубиш един ден само в Националния дворец-музей, който притежава около 700 000 продукта.





Сензация е най-високата кула в света Тайпе 101, която се строи в продължение на 4 години от 1999 г. От върха й се вижда целият град с 6-милионно население, три реки и ограда от 4 стени. Имаш чувството, че си на върха на света.

Кулата се състои от 101 етажа, които са заети от търговски центрове, офиси, ресторанти и кафенета.





ViewSofia препоръчва Hwa Young Boutique Cuisine и Wasabi Buffet & Dining Bar. В 508-метровия небостъргач се намират и най-бързите асансьори, производство на Мицубиши Груп, които от 1 до 89-ия етаж се изкачват за 39 секунди със скорост 63 км/час. Стойността на сградата, която прилича на бамбуково дърво е $1,7 милиарда, а най-привличащата й част е фасадата.





Със сигурност има къде да се нахраниш – изборът е голям, но определено препоръчваме да се насочиш към улица Yongkang, където е кухнята на Тайпе. Не пропускай да изпиеш една традиционна бира в Тайванския бирен бар и силно кафе в Ikari например,

Градът има собствени пристанища - Джилон и Даншуей, които са двете връзки на Тайпе с морето. Също така има и летище - Суншан, което е второто по големина международно летище на остров Тайван. 

Парична единица: нов тайвански долар (TAI#) = 100 цента

Приятно пътуване!

More from View Sofia

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 17 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 17 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.