Следва

Поп арт и горещо лято върху два жестоки тишърта Moschino в модния двубой тази вторник сутрин

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Провокативна - да...

All fashion преди 10 години

Дизайнерската колаборация на Майли Сайръс

Провокативна - да, екстравагантна - да, пошла - понякога да, но последното нещо, с което можем да свържем персоната на младата поп дива, е словосъчетанието „дизайнерска муза”. Освен ако то не е в унисон с гореспоменатите прилагателни, обикновено придружаващи името й.

Приблизително такъв е случаят с прясно дебютиралата колаборация на Сайръс с дизайнера Браян Лихтенберг, родила серия от тишърти и суитчъри, придружаващи настоящето й турне Bangers Tour.

Кежуал дрехите са гравирани със слогана „MileyWood” и запазения й знак – изплезения език, под формата на анимирана щампа ала „Rolling Stones”. Приликата с логото на рок бандата е очевидна и най-вероятно доста търсена, но тази шегичка не успява да ни закачи на куката си.

Леко скучноватата и плоска хрумка може и да се харесва на феновете на тийн идола, съдейки по статистиките на продажбите, но нас не може да ни привлече по никакъв начин.

Домашното насилие на фокус във Vogue



Модният фотограф Стивън Мейзел е известен с провокативните си творчески решения и последната му работа не прави изключение, а напротив, засяга прекалено сериозен проблем на съвремието ни.

Във леко шокираща фотосесия за априлския брой на Vogue Italia Мейзел доста реалистично визуализира сцени, пресъздаващи домашно насилие и жестокост над жените, вдъхновени от класически хорър филми.

Героините, вкопчени от примката на ужаса, са стилизирани в мрачни кадри, разпростиращи се на 20 страници, които най-вероятно целят да насочат вниманието към наболялата тема, но като че ли прескачат тънката граница на естетското поучително послание, което се очаква да дава модна медия от тази висота, и преминава в зоната на бруталността.

Въпреки че заставаме напълно в подкрепа на идеята за борба с насилието чрез постоянно повдигане на въпроса с изявена позиция, сме с противоречиви настроения към тази твърде „филмирана” сесия.

Виж още снимки от сесията тук>>

Модният дует на Charlotte Olympia и Solange Azagury-Partridge



Добре познаваме кокетната екстравагантност на Charlotte Olympia и неведнъж сме отбелязвали модните й попадения. Този път обаче попадна в другата графа, а именно тази на несполучливите според нас дизайнерски решения, а в нея я отведе новата й капсулна колекция съвместно с друга британска дизайнерка и бивш арт директор на бижутерийния бранд Boucheron – Solange Azagury-Partridge.

Резултатът от модната им колаборация е серия обувки и чанти, залети от силна „бляскава” вълна, което обаче не им помага особено, въпреки тренди статута на металическите материи, а искрящите цветове на дъгата като бонус ни идват малко в повече.

Преиначените силуети и екстремните платформи, примесени с доза деветдесетарска диско стилистика, не намират място сред модните ни влечения, а кичът като че ли е прекрачил допустимата граница и е навлязъл смело в този дизайнерски проект.

Виж още от колекцията тук>>

Рита Ора и странният й моден микс



Колкото и да харесваме boyfriend джинси стилистиката, трябва да признаем, че не винаги е сполучлива, особено когато е акомпанирана от неподходящи поддържащи модни другари.

С аутфита, с който е щракната пред студиото на Capital FM преди броени дни в Лондон, сладураната Рита Ора ни демонстрира как може тотално да тушираш стилната аура на отделни фешън артикули като ги миксираш и поднесеш под формата на еднородна смес.

Широките джинси сами по себе си са емблематична градска дреха, с която трудно можеш да допуснеш фал, но тези леко са прекалили с бъбривостта на разръфаните детайли и са една идея по-описващи в горната част на бедрата, което не е в услуга на телосложението на Рита.

Ефектът на свръх закръгленост в зоната на ханша се засилва и от обемната, пухкава туника с омбре ефект, чиято междинна дължина разсича силуета в неподходяща зона и леко скъсява фигурата.

Дори лъчезарната усмивка на певицата не спасява визията й от тоталния моден провал.

Долче и Габана относно Виктория Бекъм



В сложно преплетения моден свят всички се познават, някои са приятели, но всеки се бори за надмощие и високо признание от публика и критици. Затова от време на време неминуемо ставаме свидетели на хапливи подмятания и "добронамерени" коментари относно "другарчето".

Дали изказването на Доменико Долче и Стефано Габана от небезизвестното италианско дуо относно близката им приятелка Виктория Бекъм попада в тази категория, не можем да кажем със сигурност, но при всички положения на бившата Пош Спайс не й е станало особено приятно, можем да сме сигурни.

По време на откриването на грандиозната ретроспективна изложба "The Glamour of Italian Fashion 1945-2014" в музея Victoria and Albert в Лондон, попитани за мнението им относно модната линия на г-жа Бекъм, двамата я причисляват по-скоро към групата на high street веригите като Zara и H&M, отколкото към кръга на дизайнерите творци като Alexander McQueen и John Galliano. "Тя е близка приятелка. Справя се добре, но ... не е същото, като да си моден дизайнер… Галиано е дизайнер, Маккуин също.", коментират дуото Долче и Габана.

Малко креативни хора могат да попаднат в една категория с гореспоменатите таланти, затова донякъде считаме изказването им за леко безпочвено.

Харесваме модните виждания на Вики Бекъм и проследяваме развитието й във всяка следваща колекция, затова и очакваме още много стилни идеи от нейна страна, а относно така наречените "приятелски" взаимоотношения, оставаме с противоречиви чувства.
 

More from View Sofia

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.