Следва

Какво да четем - "Диагноза: българин в чужбина" от Димо Райков

Албино Пити и Марко Де Сантис със съвместна изложба в Towers Gallery

Арт Рентал има удоволствието да представи в своята галерия изключителните творци Албино Пити и Марко Де Сантис...

Events преди 10 години

Арт Рентал има удоволствието да представи в своята галерия изключителните творци Албино Пити и Марко Де Сантис. Откриването на изложбата ще се състои на 10.04.2014г от 19.00ч в Towers Gallery в Sopharma Business Towers.

Двамата автори, художник и фотограф намират изключителен синхрон в своята съвместна работа, Марко Де Сантис улавя чрез своя обектив емоционални кадри, които след това биват допълнени чрез четката на Пити. Нетрадиционното начинание се превръща във вълнуваща изложба посветена на признатият български творец Христо Явашев.

Освен съвместните творби на двамата артисти в галерията са изложени и самостоятелни творби на Албино Пити.
Той е сред водещите артисти в съвременното изкуство. Негови картини са изложени в музеи по цял свят, зад гърба си има над 500 изложби и повече от 80 пърформанса, а на стила и творчеството му са посветени 24 книги.

С течение на годините Пити създава нови течения в изкуството и докосва хиляди хора по света с изложбите и пърформансите които прави. Като художник Албино Пити получaва международно признание, негови творби се излагат в редица страни, сред които и Бълграия.

Пити участва в множество самостоятелни и колективни изложби по целия свят, отразени и рецензирани от многобройни ежедневници, радиа, телевизионни програми и др.

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?