Следва

Beauty Essence с Ива Екимова: Поддържам форма с любов, секс и солариум!

Вашите хитри домашни трикове за красота

Продължаваме да споделяме с вас ценните и дори безценни съвети, които получихме пак от вас, читателите, като отговор на молбата ни - условие на скоро приключилия конкурс на View Sofia и PRETTYBOX...

Hair преди 9 години

Продължаваме да споделяме с вас ценните и дори безценни съвети, които получихме пак от вас, читателите, като отговор на молбата ни - условие на скоро приключилия конкурс на View Sofia и PRETTYBOX, а именно: Споделете вашата собствена артилерия от тайни, които работят безотказно за вас и никога не са ви подвеждали. Отдавнашните тънкости, които прилагате с успех всеки сезон, ефикасни, изпитани, може би бабини прийоми за красота или ваши изстрадани истини за хубостта, които със сигурност ще са от полза на друг и вие и гарантирате с името си затова!

Днес хитрите си трикове споделя Надя Попова

Ще се опитам и аз да бъда полезна на Вашите читателки. Ще опиша опита си в справянето с козметични проблеми в насока лице и коса. Методите и рецептите ми са изпробвани лично и с доказан ефект. И за да бъда конкретна нека формулираме реален въпрос така:

Въпрос 1. Как да се спрявя с разширените пори, комедоните и зачервяванията по лицето?

Ето и няклко решения:
1. От известно време използвам аспирин вместо скраб и ефекта е забележим, като тена се избистря доста. Няколко таблетки аспирин се разтварят с капки вода и с получената каша се прави пилинг на лицето, оставя се да престои така 5-10 минути. Кожата става много мека от тази маска, порите се почистват добре и се отразява благоприятно на мазната и проблемна кожа.

2. Ето и една ароматна маска за лице с мед и канела. С нейна помощ се намалява подуването и зачервяванията по кожата на лицето, а петната от пъпчици изчезват. За приготвянето й е необходимо да настържете индийско орехче, към което да добавите 1 с.л. мед и 2 щипки канела. Индийското орехче е направо метла за комедоните. Бъркате до получаването на гъста каша, след което нанасяте върху лицето. Отмивате с хладка вода.

3. Друга силно избистряща тена вариация е тази: 1/2 кубче мая, прясна, 1 счукан аспирин, 1-2 ч.л. цедено кисело млякo. Всичко се разбърква добре и лицето се намазва с маската. При мазна и пореста кожа сипете няколко капки 3 % кислородна вода.

Въпрос 2. Как да намаля омазняването на косата си по безвреден начин?

Три изпробвани трика от мен:
1. За омазняването много ефективно е да капнеш няколко капки масло от чаено дърво в шампоана си, маслото е етерично, не базово, не омазнява косата допълнително, обратното, регулира производтсвото на себум без да пресушава скалпа, лесно е да се ползва, има го в повечето аптеки и не е скъпо.

2. Може да използваш бебешката пудра като сух шампоан. Само поръси в корените на косата и разреши с гребен. Косата ще бъде чиста (без омазняване) и с приятен аромат.

3. Смесете една лъжичка сода за хляб с количеството шампоан за едно измиване и нанесете върху косата. После изплакнете по обичайния начин и ще получите блестяща и чиста коса.

И за десерт, ако има дами, които искат лесно и бързо да падне къната им, (знаем, че тя е доста упорита) нека да ползват хума - изплаквайте косата си по-често с нея и оттенъците ще си "заминат".

More from View Sofia

More Hair