Следва

През седмицата ще видим ОЩЕ...

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 14 - 20 април

BGTSC има удоволствието да обяви официално концерта на TM Stevens & Shocka Zooloo и специалните им гости TWIN DRAGONS , който ще се състои на 17 април 2014 година в столичния Sofia Live Club...

Events преди 10 години

Легендата TM Stevens с концерт в Sofia Live Club

Кога: 17 април, 20:00 часа
Къде: Sofia Live Club

BGTSC има удоволствието да обяви официално концерта на TM Stevens & Shocka Zooloo и специалните им гости TWIN DRAGONS , който ще се състои на 17 април 2014 година в столичния Sofia Live Club. Умението и вещината на TM Stevens като басист са легендарни в цял свят. Блестяща фигура сред днешните бас китаристи , той има невероятна енергия, смайващо сценично присъствие и с лекота знае как да спечели публиката само за няколко минути.

Неговият див, но мелодичен бас стил е уникален, като силно харизматичната му личност. Никога не изпускащ от поглед собствената си специална смес от музика на корените му, Heavy Metal Funk, гъвкавостта, и тежките безспорните умения на ТМ като продуцент, автор на песни, композитор на филмова музика, певец и инструменталист, са неговите запазени отличителни черти.

Неговата екстравагантност, съчетана с нежност и в унисон с голяма доза „фънк“ се обогатява през годините в съвместната работа с отличените и печелили награди звезди като Steve Vai, Whitney Houston, Cindy Lauper, Little Steven, Tina Turner, Little Richard, Stevie Wonder и Billy Joel. Като бивш член на Thе Pretenders, ТМ свири в платинения албум Get Close.

Той също така продуцира и обработва албума Black Night - Tribute to Deep Purple According to New York, в който участват артисти като Yngwie Malmsteen, членовете на Living Color и Bernie Worrell (P-Funk). С непогрешимия си стил, ТМ е човекът, който допринася за завладяващото груув звучене в мейнстрийм класиката на Джо Кокър „Unchain Мy Heart“. Заедно с Narada Michael Walden написва и първия си хит, влязъл в класацията в Билборд „I Shoulda Loved Ya.“

Вход:
  в мрежата на EVENTIM в цялата страна. Местата, от които могат да бъдат закупени, са магазините на Пикадили, Germanos, Technopoilis, OMV, Office 1 Superstore, Техномаркет,Usit Colours, На Тъмно, Metal Heaven,Фотосинтезис, НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината, както и онлайн на www.eventim.bg. Пропуските се продават в момента на цена от 27 лева, а при налични в деня на концерта, както и на място в залата, цената им ще е 35 лв.



 Solar Easter

Кога: 17 април, 23:00 часа
Къде: Интер експо и конгресен център

10 гост диджея, сред които Adam Beyer, Joseph Capriati, Magda и Chris Liebing, ще се включат в третото издание на най-мащабното пролетно събитие за електронна музика – Solar Easter.

След невероятния успех на спектакъла Armin Only Intense, случил се на 7 февруари в Арена Армеец, Yalta Club продължава да съпътства най-добрите партита. С чисто нова концепция Solar Easter 2014 ще се разположи в три от залите на Inter Expo Center, които сами по себе си представляват три отделни събития със собствена програма, за да зарадва предпразнично феновете на електронната музика у нас (бел.ред. и не само).

Фестивалът ще се проведе в зали 1, 2 и 4. А ето и кои са гостите:

FLOOR 1 (зала 1): Adama Beyer B2B || Jospeh CapriatiSpecial (6 hours set)|| Liubo Ursiny
FLOOR 2 (зала 2): Magda|| Nyma|| Troy Pierce || Adam Port B2B &ME || Valdy
FLOOR 3 (зала 4): Chris Liebing (4 hours set) || Gary Beck || Ambivalent || Mishi

Билети можете да намерите тук!



 BrazzViliDJ Quintet със специален Великденски концерт

Кога: 19 април, 22:30 часа
Къде: Студио 5

Страхотен празничен концерт са подготвили BrazzViliDJ Quintet на връх Великден! В съботната вечер на 19-ти април, точно в 22.30 ч., в Studio 5 ще се развихри ураган от авторски парчета и страхотни джаз импровизации.

Причината – на сцената на култовия клуб се качват гръмките музиканти: Мишо Йосифов (тромпет),Вили Стоянов (тромбон), Денис Попстоев (саксофон), Димитър Узунов (туба),Венцислав Радев (барабани).

Вход: 12 лева. 



Изложба знаци по пътя: Десислава Денева - графика, живопис и Атанас Гаджев - скулптура

Кога: 16 април до 9 май
Къде: Галерия - книжарница София Прес

„Знаци по пътя” е експозиция, която събира творби на двама автори: Десислава Денева и Атанас Гаджев. Заглавието е по-скоро метафора за случайните знаци и съвпадения, които понякога се появяват по пътя, отколкото изведен общ принцип на сходство между художниците.

Десислава Денева е позната с активното си присъствие в художествения живот. И графичните, и живописните й работи имат свойството да разсейват материалността и да я превръщат в един странен символичен свят, с присъщите му противоречия, съпровождащи търсенето и създаването.

Атанас Гаджев е автор с широк спектър на действие. В тази изложба, за първи път представя в цялост поредицата „Отломки” – цикъл от 9 цветни скулптури, всяка от които е „формообразувана” от влечението на автора към архаичните форми и естествените природни структури.Стремежът му към опростяване и обобщаване е съчетан с огромното му любопитство, към експеримента за работа с различни глазури, пигменти и повърхности и преди всичко, с нестихващото удоволствие от контакта с глината и огъня.



Шанън Плъм: Щрихи от филми - изложба

Кога: 18 април - 7 май, официално откриване - 23 април, 18:00 часа
Къде: галерия "Академия"

Шанън Плъм (Shannon Plumb), първият представител от поредица американски звезди от сцената на съвременното изкуство идва в България, по покана на Фондация „Съвременно изкуство“, във връзка с реализация на проект за представяне на американско съвременно изкуство в България. Изложбата с дати 18 април – 7 май 2014 г. в галерия „Академия“, НХА, ще представи колекция от видео и филмови продукции и фотографии.

С посещението на Шанън Плъм стартира платформа на тема „Съвременното изкуство като начин на мислене“. Първата дискусия по темата ще бъде с участието на Катлийн Гончароф, куратор, арт консултант и отговорник за американското представяне на 50-то Биенале на изкуствата във Венеция, Шерил Хартъп, независим куратор и изкуствовед, Стефан Стоянов, куратор и собственик на галерия Стефан Стоянов в Ню Йорк, както и Шанън Плъм, които ще модерират срещата.

Шанън Плъм е модерният Чарли Чаплин в рокля, а понякога и със залепен мустак и тиранти. Изкуството й е вдъхновено от историята на телевизията, американското кино и пърформанс и е силно повлияно от символите на домашния живот, модата, спорта и рекламата. Работата и е близка до провокативната поп култура като отразява събития като Олимпийските игри или модни дефилета, с които има особена интимна връзка, заради ранната си кариера на фото модел за световно известния фотограф Марио Соренти. Героите на нейното изкуство олицетворяват социални стереотипи, които са едновременно хумористични и социално критични. PLUMB is FUN (Плъм е забавна) като настроение присъства във всички нейни образи, но без да олекотява провокираната ретроспекция и самоанализа.



През седмицата ще видим още

Кино:

"Невероятният Спайдър-мен 2"
"Need for speed"
"Дивергенти"

Концерти:

Arte Libera - Пролетен Калейдоскоп

 

Още от днес (14 април 2014):

Коцето Калки официално представи Мартина като своя жена

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Кампаниите: Stella Jean пролет/лято 2014

Отблизо: Поп-ъп бутикът на Nicholas Kirkwood в Маями

Кампаниите: Mишел Уилямс новата кампания на Louis Vuitton

Любими есенни визии в щури gif-чета

Кирстен Дънст е пролетна принцеса на корицата на Harper’s Bazaar

Помощ: Какво искат мъжете - тайни за зрели отношения

И още...

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?