Следва

Коцето Калки официално представи Мартина като своя жена

През седмицата ще видим ОЩЕ...

Сюжетът: За Питър Паркър е неповторимо усещане да прескача между небостъргачите, прегърнал ролята си на герой и да прекарва дните си с Гуен (Ема Стоун)...

Culture преди 10 години

"Невероятният Спайдър-мен 2"

Кога: 17 април
Къде: В кината

Актьорите: Андрю Гарфийлд, Ема Стоун, Джейми Фокс, Дейн Дехаан, Пол Джамати, Сали Фийлдс

Режисьорът: 
Марк Уеб

Сюжетът: За Питър Паркър е неповторимо усещане да прескача между небостъргачите, прегърнал ролята си на герой и да прекарва дните си с Гуен (Ема Стоун).

Но да бъдеш Спайдър-мен си има своята цена: само той може да защити жителите на Ню Йорк от страховитите злодеи, които застрашават града. С появата на Електро (Джейми Фокс), Питър трябва да се изправи срещу враг много по-могъщ от самия него. Със завръщането на стария си приятел Хари Озбърн (Дейн ДеХаан), Питър ще осъзнае, че всички негови врагове имат едно общо нещо: Оскорп.



"Need for Speed"

Кога: 14 април
Къде: В кината

Актьорите: Арън Пол, Доминик Купър, Майкъл Кийтън, Имаджин Потс, Дакота Джонсън, Рами Малек

Режисьорът: Скот Уо

Сюжетът: Базиран на едноименната (и супер популярна) видеоигра, Need for Speed задоволява всички потребности на масовия зрител – екшън на високи обороти, няколко убийствени автомобила в кадър и, разбира се, достатъчно силна драматична линия, която да напомня, че все пак седите пред киноекран, а не зад джойстика.

Need for Speed възражда традиция на ”състезателните” филми със Стийв МакКуин от 60-те и 70-те, компенсирайки липсата на оригиналност и дълбочина на персонажите със смели каскади и зрелищни гледки. Добрият герой в картинката е Тоби Маршъл (Арън Пол е далеч под нивото си, имайки предвид представянето му в култовия сериал Breaking Bad). Освен че е механик в семейния гараж, той се занимава и с екстравагантното хоби да тунингова бързи коли, превръщайки ги в свръхмощни машини. Точно това му умение и славата на безразсъден състезател на пътя, спечелват на Тоби смъртен враг в лицето на Дино – друг автомобилист със страст към бързата печалба и скъпите болиди. Съперничеството помежду им започва с едно примамливо бизнес предложение, прераства във вендета и приключва с епична гонка на живот и смърт, по протежението на половин Америка.



"Дивергенти"

Кога: 14 април
Къде: В кината

Актьорите: Шайлийн Уудли, Тео Джеймс, Кейт Уинслет, Ашли Джъд, Джей Кортни, Зои Кравиц, Рей Стивънсън, Майлс Телър

Режисьорът: Нийл Бъргър

Сюжетът: Далечното бъдеще и утопията вървят ръка за ръка в тази научна фантастика за тийнейджъри, базирана на популярна поредица романи от Вероника Рот.

Действието ни прехвърля близо 100 години напред в Чикаго, чието население е стриктно разпределено в пет групи, отговарящи на различна човешка добродетел. По заповед на лидера (Кейт Уинслет в непривична за нея роля на тиранин) всеки член на обществото, навършил 16 години, трябва да премине тест за определяне на собствената му принадлежност и ако намери за добре, да смени рождената си фракция с някоя от останалите четири.

В процеса на вземане на това важно решение младата Беатрис Прайър открива неподозиран факт за себе си, който я поставя в смъртна опасност и се оказва съдбовен за избора й. В крайна сметна се оказва, че съвършеният свят е просто илюзия, която е на път да се срути благодарение на няколко индивида, родени да се противопоставят на системата, и Беатрис е една от тях.



Arte Libera - Пролетен Калейдоскоп

Кога: 14 април, 18:30 часа
Къде: Студио 5

На 14-ти април, в 18.30 ч., Studio 5 ви кани да започнете седмицата като погледнем през „Пролетен калейдоскоп”, специално изготвен от талантите на Arte Libera. А ето и кои са те: Цвета Ботева, Стефан Стоев, Христо Христозов, Йордан Рибаров, Сирма Найденова, Катрин Чернева, Яна Найденова, Мария Пашкунова, Пламена Славова, Грациела Щерева, Дона Стоянова.

„Елате да надникнете през нашия пъстър пролетен калейдоскоп. Ще има изненади за всички и много настроение с разнообразна и прекрасна музика.'', подканят музикантите.

Вход: 7 лева.



Back to da unity

Кога: 25 април, 21:00 часа
Къде: MIXTAPE 5

BACK TO DA UNITY – събитието, което традиционно събира на една сцена някои от най-обичаните имена в българската хип- хоп музика, предстои да се случи отново на 25. Април в клуб *MIXTAPE 5*.  Организатори на фестивала са ILLMATE & United Rap Artists, които тази година ще дадат възможността на хип-хоп феновете, да чуят за една вечер точно 25 артисти, банди и DJs от България, които ще превземат двете зали на клуба. Това е четвъртото издание от линията, носеща символичното име BACK TO DA UNITY, което набира все по-голяма сила в
стремежа си да обедини родната хип-хоп сцена. Тази годна в събитието ще вземат участие и някои български реге-артисти.

На сцената на *MIXTAPE 5*., ще имаме възможността да видим: Dope Reach Squard, Нокаут, Spens, Logo5, F.A.R.S., X-team, Wosh&Feel, както и:

MC’s:
LAC, MD BEDDAH, SENSEI, NRG D, SO CALLED CREW, УМА И ДУМА, ALEXMALL&GEM
DJ Support:
SKILL, XONIC, UNKLE BILLY
Reggae artists:
JAHMMI YOUTH, CHIBOOK, KAPPA IRIE, WAR OF MASSES, EGOTRIP, BZD

Всички тези артисти ще изпълнят едни от най-емблематичните парчета в историята на българския хип-хоп и реге, за да насочат още веднъж вниманието на феновете към идеята, че музиката не е състезание, в което останалите участници трябва да бъдат конкуренти.

Вход:
билети на цени от 10, 12 и15 лева.



Още за събитията от седмицата може да четете тук

Още от днес (14 април 2014):

Коцето Калки официално представи Мартина като своя жена

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Кампаниите: Stella Jean пролет/лято 2014

Отблизо: Поп-ъп бутикът на Nicholas Kirkwood в Маями

Кампаниите: Mишел Уилямс новата кампания на Louis Vuitton

Любими есенни визии в щури gif-чета

Кирстен Дънст е пролетна принцеса на корицата на Harper’s Bazaar

Помощ: Какво искат мъжете - тайни за зрели отношения

И още...

More from View Sofia

More Culture

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 2 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?