Следва

Анди Годшалк, човекът зад Reach Visuals в специално интервю за ViewSofia

Моят нов пролетен маникюр. Или за удоволствието Shellac на CND от първо лице

 Оказа се, че това е Ивета Иларионова – изключителен CND професионалист, който често прави ноктите на Поли Генова и от който научих много за CND Shellac – например това, че CND Shellac е хибрид и съчетава най-доброто от гела и лака. “

Днес ви представяме преживяване от първо лице със CND Shellac, а утре другият ни моден редактор ще...

преди 9 години

 Пролетта е най-зеленият и дългоочакван сезон, но и най-непредсказуемият; именно поради капризите й много често се налага да си оставим по един чифт боти и плътен пуловер "за всеки случай".

Има обаче един фешън признак, който безотказно сигнализира пристигането на пролетта и това е маникюрът: ярките, цитрусови и шеметно цветни нюанси върху ноктите никога, ама никога не лъжат кой сезон е. Затова се потопихме в пролетното настроение с маникюр-специалистите от CND.

Днес ви представяме преживяване от първо лице със CND Shellac, а утре другият ни моден редактор ще сподели повече за дълготрайния CND Vinylux.

Отдавна не си бях подарявала едночасово блаженство под формата на маникюр, затова идеята да изпробвам CND Shеllac силно ме заинтригува. Признавам си, че заради активното практикуване на спортове като баскетбол и бокс поддържането на красиви нокти винаги е било предизвикателство за мен. Затова и възможността да имам дълготраен маникюр, който издържа седмици наред и не се разваля дори при сблъсъка с топката или крушата, ми се стори доста изкушаваща.

Ето защо предполагам разбирате вълнението ми, когато пристигнах на място в Beauty Zone, Mall of Sofia, седнах на столчето и сложих двете си ръце пред маникюристката, Ивета Иларионова. Освен че е един изключителен CND професионалист, който често се грижи за ноктите на Поли Генова, тя ме научи на много за CND Shellac – например това, че той е хибрид и съчетава най-доброто от гела и лака.

След като ги поогледа добре и единодушно решихме, че късата, квадратна форма е оптимална, започна подготовката за нанасяне на CND Shellac.

Най-общо казано, тя включва: оформяне и пилене на нокътната плочка, отстраняване на излишните кожички и нанасяне на слой основа.

Това, което ме впечатли най-много е, че за разлика от другите гел лакове при нанасяне на CND Shellac не се налага пилене на нокътната плочка, което да може да я изтъни или увреди. Определено ми подейства успокояващо да чуя този факт и очаквах следващия етап от маникюра с още повече вълнение.

 Освен това разбра, че CND Shellac е, че ще задържи върху ноктите ми в прекрасния си, лъскав вид поне 2 седмици. И тъй като е пролет, се спряхме на 2 свежарски, цитрусови комбинации от пролетната и лятна колекция на CND: Desert Poppy + Electric Orange и Sun Bleached + Bicycle Yellow. С по-искрящите летни тонове очертахме лунната извивка на нокътя, а отгоре положихме по-нежните и пастелни тонове от пролетната палитра. След нанасяне всеки пласт лак се изпича за около 2 минути в специалната CND UV лампа.

 

 Взаимно допълващите се, слънчеви тонове са прекрасно решение за топлите дни, чудесен избор са за всеки тип кожа, а дълготрайният ефект на CND Shellac мога да потвърдя с добре лакирана ръка на сърцето.

 

 

Ако и вие сте решили да изпробвате Shellac, запомнете че при свалянето му задължително трябва да отидете на място, тъй като той се отстранява лесно и бързо от професионален маникюрист - само чрез специални тампони и течност, която хидратира ноктите.

 

Премахването му е изключително щадящо за ноктите, тъй като то не изисква никакво пилене и изтъняване на повърхността им, което дава на CND Shellac още едно страхотно предимство пред другите гел лакове.

 

Преживяването от процедурата, която продължи час и половина, бе изключително релаксиращо и зареждащо. Всеки път, когато погледна към ръцете си, вече не си мисля как трябва най-сетне да оправя лака си, а просто се усмихвам доволно и широко и се наслаждавам на маникюра си. Опитайте и вие!

 

Виж още от днес (9 април 2014):

Нисък старт: Колекцията на H&M Conscious Exclusive е тук от утре сутрин. Всичко налично показваме днес с цени

The Icon is Back: пълната версия на новата колекция на Кейт Мос за Topshop

Амбър Хърд е бременна - годеницата на Джони Деп очаква първото си дете!

Гуинет Полтроу още носи брачната си халка

The Icon is Back: пълната версия на новата колекция на Кейт Мос за Topshop - 42 артикула в детайли

Гери Гунчева и Петър Бакърджиев станаха родители

Б като Библия, Б като Блог

МИНАЛОТО: Уникални кадри в документален филм за "Кравай"

И още...

More from View Sofia

More