Следва

БГ рок легенди и любими актьори на рок изложба в София

Георги Господинов представя книгата си "Физика на тъгата" в няколко български града

Италианските литературни сайтове избраха неговата „Физика на тъгата” за една от трите най-важни книги, излезли през годината на полуострова...

Books преди 10 години

Италианските литературни сайтове избраха неговата „Физика на тъгата” за една от трите най-важни книги, излезли през годината на полуострова. Романът е в номинациите на наградата Фон Резори. Немските вестници Франкфуртер алгемайне цайтунг, Зюддойче цайтунг, Тагесшпигел определят „Физика на тъгата” като образец за голяма европейска литература, лабиринт, от който не искаш да излезеш. Австрийското радио и телевизия избра романа сред 10-те най-добри книги за март 2014.

След няколкомесечно отсъствие и премиери в различни европейски градове, като Рейкявик, Рим, Венеция, Виена, Залцбург, Лайпциг, авторът на едни от най-четените български книги ще се срещне с читателите си в няколко български града в дните след Великден. Четене, разговор за литературата и емпатията, за писането, за тъгите ни, за книгите, които ни променят... Срещи, които се превръщат в събития.

Георги Господинов идва с „Физика на тъгата”, „Невидимите кризи”, „И всичко стана луна” във:

Велико Търново (22 април), 18.00 ч. - в читалнята на библиотеката на Регионална библиотека „П. Р. Славейков“.

Варна (23 април), 18.00 ч.
- регионална библиотека „Пенчо Славейков“. В международния ден на книгата и авторското право писателят Георги Господинов ще бъде специален гост на 12-то издание на „Маратон на четящите хора“, традиционно организиран от Регионална библиотека „Пенчо Славейков“.

Русе (24 април) - среща с автограф от 17.00 часа в книжарница Хеликон-Русе. Четене и разговор от 18.30 часа в зала „Култура“ на Община Русе. Срещите се случват със специалното съдействие на Община Русе, Регионална библиотека „Любен Каравелов“, която празнува 125 години от създаването си и книжарница Хеликон-Русе.

След четенията в североизточната дъга, Георги Господинов гостува в Карлово по покана на Общинска библиотека-Карлово на 29 април, 18.00 часа. Сред камерната зала на НЧ „Васил Левски-1861г.”.


 

Още от днес (14 април 2014):

Коцето Калки официално представи Мартина като своя жена

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 14 - 20 април

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Кампаниите: Stella Jean пролет/лято 2014

Отблизо: Поп-ъп бутикът на Nicholas Kirkwood в Маями

Кампаниите: Mишел Уилямс новата кампания на Louis Vuitton

Любими есенни визии в щури gif-чета

Кирстен Дънст е пролетна принцеса на корицата на Harper’s Bazaar

И още...

More from View Sofia

More Books