Следва

Първи трепети в Orange centеr

Alberto Guardiani

Съчетанието на риза, джинси и класически windstopper с прибрана кройка е съвсем лек начин да изглеждаш шик в града. Дамите могат...

All fashion преди 15 години

Съчетанието на риза, джинси и класически windstopper с прибрана кройка е съвсем лек начин да изглеждаш шик в града. Дамите могат да потърсят риза с по-дълга от стандартната дължина и да продължат надолу с ултратесни черни панталони. Господата трябва да обърнат специално внимание на чадъра.

Цената на есенните ти обувки трябва да бъде висока, когато търсиш модел с добра подметка, здрава кожа, фин дизайн и ново звучене. Мястото за такива модели е едно - Kult Shoes на ЦУМ. Бутикът посреща сезона с новите колекции Fratelli Rossetti, Mark Jacobs, Celine, Sergio Rossi и Alberto Guardiani и  др.

Новата колекция есен/зима 08 на последния етикет Alberto Guardiani е като симфония, в която всяка нота “вибрира” в хармония с всички останали, за да се роди едно съвършено цяло.

Тя бележи завръщането на строгите, ясно изразени линии, традиционния стил и задължителната ръчна обработка. Усещането е за класическа обувка с новаторски момент само при избора на кожа и освежаващи аксесоари, а те минават през крокодил, питон, естествен лак, бокс или велур.

Стилово можеш да избираш между обувки с връзки, боти, мокасини, класически оксфорд или обувки с бомбе. Цветовата палитра на моделите преминава от червено в зелено, тъмно синьо, бургундско червено, цвят на грозде до жълто-кафява охра и седефено сиво. Тенденциите извеждат на преден план следните акценти:

Мъжки мокасини
Мъжките мокасини остават на върха и този сезон. И докато през лятото ги предпочитахме в лилаво, то за есента купи модел от тъмно кафяв лъскав телешки бокс и нововъведена удобна каучукова подметка.

Бродериите
Бродериите и декоративните шевове в мъжките модели присъстват още от миналия сезон и съвсем не са стряскащи за почитателите на марката.

Лакът
Лакът в колекцията е предимно тъмнокафяв при елегантни модели с връзки във френски стил. Вечерните обувки без връзки са черни и украсени със сребърни катарами.

Накратко, тази колекция е предназначена за мъжа, който притежава силен характер, но е елегантен и уверен в себе си във всяка ситуация.





Дамата на Alberto Guardiani е изтънчена и сексапилна. В моделите за нея класическите линии са освежени от мек блясък и модерни геометрични форми в лак, велур, визон, телешка или крокодилска кожа. Всички модели са произведени ръчно и са не просто скъпи, а безценни.

Алберто Гуардиани играе с оттенъците на типичната за есента палитра. Червеното, което завладя всички колекции за есенно-зимния сезон, е с основен прочит и тук, след него идват черното и многообразие от сивата гама.

В колекцията има по нещо, което е идеално за всеки повод – от официалното и елегантно събитие чак до неформалната среща с приятели. Разбира се, във всеки артикул се долавя налагащото се усещане за съвременност. Най-отличителни са:

Токове с различни форми
С конусовидна форма, високи и тънки, заострени. Студеният сезон ще е изпълнен с двойни платформи, заоблени, остри или недвусмислено квадратни върхове, връзки и прецизни детайли.

Боти, полуботуши и ботуши
Горните три са в центъра на вниманието. Няма значение дали откриват глезена или не, няма значение дали покриват половината от прасеца или са високи до коленете: за есен-зима 2008 са задължителни. 

Фокус върху върховете
При официалните обувки фокусът е върху върховете – изваяни, добре изработени и оформени. Греховен вид придават отворените отпред обувки с връзки, с допълнително полирана лачена кожа, с черни сатенени панделки, които ни напомнят за парижката мода и очарователните балерини от Мулен Руж.

Равните обувки с бомбе са от лъскава лачена кожа с подсилен стоманен връх.

More from View Sofia

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 14 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.