Следва

Нашият IT Shopping list тази седмица - Този път са 10. В черно и графично

Тренд от улицата - Аксесоарите, или играта на ексцентричността

Че аксесоарите са безапелационни господари на гардероба ни и верни помощници на...

All fashion преди 10 години

Че аксесоарите са безапелационни господари на гардероба ни и верни помощници на стилните ни превъплъщения е излишно да коментираме задълбочено.

Всички знаем силата на перфектния чифт високи обувки, стилната кожена чанта, лежерно заметнания копринен шал или едрото шарено колие, без които цялостната ни визия би била, да си го кажем честно, твърде обичайна.

На тях обаче май им писва работата на допълващ елемент и все по-често скачат в крайно ексцентрични роли, като привличат цялото внимание само и единствено върху себе си. Егоцентрично, да, сполучливо, два пъти да!

В момент като този, имаме предвид встъпващата с бодра крачка пролет, в който аксесоарите са по-впечатляващи и оригинални отвсякога, направихме малко проучване и селектирахме шантавите хрумки на модните редактори, блогъри и други фешън заинтересовани в няколко категории, ако въобще е възможно да се постави граница в този абстрактен и екстравагантен свят.

Животински другари





Обикновено сме свикнали да виждаме животинските елементи под формата на принтове или кожи. Сега обаче на дневен ред са текстилните и плюшени събратя, които носят нотка очарователна наивност.















Очилата – скиорски




Скиорските маски слизат смело от планината направо в центъра на града и придават sci-fi закачливост на визията ни. Освен в класическата си роля на очила, влизат и в ролята на oversize диадема.







Чудати същества





Имагинeрни модни герои са завладели улиците под формата на екстравагантни чепици, транспарентни alien клъчове и илюстровани страшилища, които са по-скоро забавни, отколкото страшни.







Шапки любимки





Чудати козирки, ушички, мрежи, чалми и геометрични трактовки се подвизават под скромното име „шапка” и правят чудеса от храброст в името на иновативността.























Барби и градът



Любимата кукла на малките момиченца намира място в сърцата и на порасналите. Виждаме я да „крачи” по деколтетата или просто да придружава другарите си по време на модните им разходки.



И още: лозунги смело говорят от името на притежателите си, конски гриви се превръщат в естествено продължение на краката, насекоми и паякообразни са се настанили удобно по тялото, а етно изобилия са се превъплътили в екстравагантен аксесоар, опасващ талията.







 

More from View Sofia

More All fashion