Следва

Силви Вартан представя пред българската публика автобиографичния си роман

Филип Рот - "Животът ми като мъж"

На 22 април 2014 г., на пъзара ще бъде новото издание на „Животът ми като мъж“ от най-награждавания американски писател – Филип Рот...

Books преди 10 години

На 22 април 2014 г., на пъзара ще бъде новото издание на „Животът ми като мъж“ от най-награждавания американски писател – Филип Рот!

Филип Рот завършва своеобразната квазиавтобиографична трилогия, стартирала с романа „Сбогом, Колумб“ и последвана от комичния шедьовър „Синдромът Портной“. Връзките на Натан с Шарън и Лидия, на Питър с Морийн и Сюзън се наслагват и преплитат в една история за невъзможното съзряване, за безсилието на почерпаните от литературата принципи пред бездуховната действителност. „По аналогия с „Изповеди“ на Русо и с творчеството на някои модерни наследници на швейцарския философ, „Животът ми като мъж“ ни приканва да се съсредоточим върху човека отвъд писателя – и тъкмо в това се състои неговата привлекателност“, пише „Ню Йорк Таймс“ преди няколко десетилетия, когато романът е публикуван за пръв път.

Произведенията на Филип Рот са безмилостно пътуване към самия себе си, трескаво разследване на миналото и настоящето на вечния чужденец, един аналитичен и силно въздействащ монолог на другостта.

В основата на неговата продуктивна литературна кариера стои разпознаваемият му стил, белязан от черен хумор, самоирония и блестящи опити за десакрализация на измислени идоли.

Още от днес (15 април 2014):

Албена Денкова: Върнах се на леда по задължение!

Тялото: Топ 6 напитки за красота и здраве

"Happy" разплака Фарел Уилямс

Нашият IT Shopping list тази седмица - Този път са 10. В черно и графично

Тренд от улицата - Аксесоарите, или играта на ексцентричността

Аскеер 2014: Кои са номинираните?

Love to quote: 7 зареждащи цитата за по-богата седмица

И още...

More from View Sofia

More Books