Следва

Красота в една минута: Грим урок от Dolce & Gabbana (Видео)

Вашите хитри домашни трикове за красота

Продължаваме да споделяме с вас ценните и дори безценни съвети, които получихме пак от вас, читателите, като отговор на молбата ни - условие на скоро приключилия конкурс на View Sofia и PRETTYBOX...

Beauty преди 10 години

Продължаваме да споделяме с вас ценните и дори безценни съвети, които получихме пак от вас, читателите, като отговор на молбата ни - условие на скоро приключилия конкурс на View Sofia и PRETTYBOX, а именно: Споделете вашата собствена артилерия от тайни, които работят безотказно за вас и никога не са ви подвеждали. Отдавнашните тънкости, които прилагате с успех всеки сезон, ефикасни, изпитани, може би бабини прийоми за красота или ваши изстрадани истини за хубостта, които със сигурност ще са от полза на друг и вие и гарантирате с името си затова!

Днес безценните си 3 съвета за постигането на така бленуваната от всяка жена "съвършена" кожа, дава Вера Николова

1. Ужасната малка или голяма, червена пъпка, която излиза винаги в неподходящия момент - Как да се справим с нея максимално бързо?
Имайки изключително чувствителна кожа (с лунички, с алергия към студ и от време на време с някоя пъпка от стрес), мога да кажа че съм изпробвала доста от специалните козметични продукти на пазара. С изненада установих че решението на този проблем е детският крем за дупе на дъщеря ми. Оказа се, че бебешката козметика е също толкова ефикасна и върху зряла кожа, а в същото време е максимално щадяща и изчистена от към добавки. Смело мога да твърдя, че малко количество кремче нанесено само върху пъпка или обрив ще подейства за няколко часа. На пазара има много качествени марки, които са на растителна основа или такива с термална вода, които са достъпни.

2. Суха, лющеща се кожа (т.н лишеи, пършеи, екземи) , напукани ръце, сухи лакти или колене?
Взимате обикновена капсула геритамин (вит А+Е) и внимателно поставяте на засегнатия участък. Масажирате и оставяте да действа. Може да се прави както върху кожата на лицето, така и по тялото. Още по-добрият вариант е няколко капки ЕМК (есенциални масни киселини), които вече лесно могат да бъдат намерени на нашия пазар.

3. Как да направим кожата на тялото гладка и мека максимално евтино и лесно?
Започваме със сутрешно кафе - ароматно, силно и много ободряващо. До тук лесно. Остатъка от кафето в кафемашината се изважда и се използва за ексфолиране на тялото при сутрешния душ. Всеки ден може да прибавяте различна добавка - смесете го с мед, зехтин или царевично брашно. Липидите и захарите, които се съдържат в кафето правят кожата изключително мека.

Надявам се да съм била полезна и вярвам, че красотата или по скоро проблемите пред които се изправяме в търсене на съвършенство, не винаги трябва да имат сложни или скъпи решения.
 

Още от днес (15 април 2014):

Албена Денкова: Върнах се на леда по задължение!

Тялото: Топ 6 напитки за красота и здраве

"Happy" разплака Фарел Уилямс

Нашият IT Shopping list тази седмица - Този път са 10. В черно и графично

Тренд от улицата - Аксесоарите, или играта на ексцентричността

Аскеер 2014: Кои са номинираните?

Love to quote: 7 зареждащи цитата за по-богата седмица

И още...

More from View Sofia

More Beauty