Следва

Нели Хаджийска се ядоса на Ани Салич

Марчело Мастрояни е лицето на 67-мия кинофестивал в Кан

Часове по-рано днес организаторите на 67-мия кинофестивал в Кан публикуваха в интернет официалния плакат...

People of art преди 10 години

Часове по-рано днес организаторите на 67-мия кинофестивал в Кан публикуваха в интернет официалния плакат на престижното филмово събитие за тази година. От афишите в лъскавия курортен град ще наблюдава цялата филмова фиеста неповторимият Марчело Мастрояни.

Постерът е дело на Ерве Шиджиони и графичния дизайнер Жил Фрапие, които възпроизвеждат снимка на Мастрояни от филма "Осем и половина" на големия Федерико Фелини, участвал в конкурсната програма в Кан в далечната 1963 г.

Киара Мастрояни, дъщеря на актьора от връзката му с Катрин Деньов, признава, че е трогната от факта, че прочутият кинофестивал е избрал да отдаде почит на нейния удивителен баща. „Намирам плаката за много хубав и модерен, също като баща ми”, казва гордата актриса.


Кадър от филма на Фелини "Осем и половина"

Според Ерве Шиджиони "този поглед над черните очила ни прави съучастници на едно обещание за световно кинощастие. Радостта да изживеем заедно фестивала в Кан".

67-мия кинофестивал в Кан ще се проведе в дните 14 - 25 май.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра