Следва

Свят на нощ: Кратка история на клубния живот

Дилемите: Завидният опит в леглото - предимства и недостатъци

 Партньорите, които се различават значително по своя сексуален опит, трябва да се научат да се усещат един друг и да бъдат много искрени...

Love преди 10 години

Партньорите, които се различават значително по своя сексуален опит, трябва да се научат да се усещат един друг и да бъдат много искрени.

Какво да правиш, ако твоят сексуален опит се различава от този на партньора?
Важното е да не се паникьосваш: всичко ще се реши, ако се доверявате един на друг. В края на краищата, сексуалният опит е въпрос на време и практика. Но следните съвети няма да са ти излишни.

Ако си по-опитната
Опитът ти е толкова голям, че натрупаният материал ще е достатъчен за две Библии на секса. Обаче, твоят човек не може да се похвали с толкова задълбочени познания в областта на чувствените удоволствия. Причините могат да бъдат различни: млада възраст, не много интензивен предишен сексуален живот, комплекси, заложени в детството. Като цяло, в тази ситуация, ще падне върху теб отговорността за справяне с положението, защото мъжът и без това е в затруднение.

Той със сигурност е наясно, че не е на необходимото ниво и знае, че има с кого да го сравняваш. Трябва да не се забравя, че всичко това се случва на фона на социални стереотипи, които вменяват на мъжа задължението да бъде лидер и да носи отговорността за оргазма на любимата жена, а това без съмнение не се отразява добре на неговото самочувствие.

Как да постъпиш?
Обсъди с него план за действие. Опиши в подробности (или по-добре - покажи) това, което искаш да се подобри. Когато е запознат, ще му бъде по-лесно да се ориентира в твоята чувственост.

Например, изпитваш само смесен оргазъм и за пълно щастие се нуждаеш едновременно от стимулиране на две зони на удоволствие. Може да се окаже, че партньорът ти няма опит с такива жени и той просто не знае какво да направи. И веднага след като му разкажеш за себе си, ще му стане по-лесно и по-спокойно да прави секс с теб.
Като цяло се намираш в много изгодна позиция: знаеш всичко за своите оргазми и единствената задача, която стои пред теб е да съобщиш тази информация на партньора си. Ако лексикалните средства не са достатъчни за това, може да се въоръжиш с избрани сцени от порно филми или картинки с нужното съдържание.

Преди да кажеш: "Ти нищо не правиш както трябва - помисли, как това ще се отрази на психиката на любимия човек. По-добре се възползвай от многобройните съвети за начинаещ мениджър.

Ако той е по-опитен от теб
В неговия живот вече е имало всичко. От една страна, ти е провървяло - срещнала си човек, който знае всичко за чувствените удоволствия и женските оргазми. Нека броят на бившите не те тревожи - те са му били нужни само, за да усъвършенства уменията си.

От друга страна, не всичко е толкова розово. В стремежа си да не разочароваш своя партньор, силно и подканящо стенеш, правиш акробатични номера и сладострастно хапеш устните си и шепнеш: Ела тук, жребецо! И той те цени по скоро заради артистичните ти способности и разбира, че правиш всичко това с най-добри намерения. Въпреки това има вероятност да бъде два пъти по-щастлив, ако обсъдиш с него проблемите, които очевидно съществуват във вашата спалня. Не забравяй, че той все пак е опитен женкар и знае, кога на една жена наистина ѝ е хубаво с него.

Как да постъпиш?
Време е да помислиш за самопознание - както в духовен, така и във физически смисъл на думата. Някои психолози смятат, че ако едно момиче е в противоречие със собственото си тяло, може да има проблеми с общуването и взаимното разбирателство с околния свят. Те го обясняват лесно: Ако не можеш да разбереш себе си, как смяташ да се разбереш с друг?

Но не се затваряй в себе си, защото до теб е най-добрия любовник на земята. Би било глупаво да не използваш този ресурс. И така: признай му всичко. Кажи му, че не си имала много мъже и че за секса практически не знаеш много. Той ще те носи на ръце, когато разбере с какво невинно момиче се е срещнал! И тогава с радост ще започне да те обучава в науката за любовта. А ти, като примерен ученик, ще посещаваш редовно учебните занимания, ще правиш домашните задания и с времето ще станеш толкова опитна, че след време ще четеш първата част на тази статия.

Още от днес (16 април 2014):
Bridal Fashion Week 2015: Най-красивите сватбени рокли на пролетта

Нели Хаджийска се ядоса на Ани Салич

Като Одри Хепбърн, но по-закръглена. Ким Кардашиян, но само в реклама!

Б като Библия, Б като Блог

И още...

More from View Sofia

More Love