Следва

Сафари приключение с Катрин Макнийл във Vogue Русия

Мери Катранзу ще твори за adidas Originals

Кралицата на принта, както наричат Мери Катранзу, е подписала договор за съвместна работа с...

All fashion преди 10 години

Кралицата на принта, както наричат Мери Катранзу, е подписала договор за съвместна работа с adidas Originals: Мери ще направи специално за спортната марка линия дамски дрехи и обувки. Така тя ще стане вторият дизайнер, след Стелла МакКартни, фокусиран върху женския сегмент на adidas.

Представители на adidas Originals се свързват с дизайнера, още докато тя работи над пролетната си колекция за 2014 година: "Въпросната колекция в голяма степен се въртеше около обувките, в това число и маратонките, което ми се стори знак, — разказва Катранзу. — Но когато се обърнаха към мен, все пак ми трябваше известно време, за да си помисля, ще мога ли да кажа нещо ново с това, да предложа нещо, което още не е правено то тях. Аз съм израснала, заобиколена от деца, обути в маратонки adidas, и да привнеса моето собствено виждане в нещата на такъв глобален бранд е истинско предизвикателство."

В линията спортни обувки ще има и дамски и мъжки - за тези, които "обожават живота и разглеждат дрехите като още един повод да се повеселят". Очакваме принтираните ала Мери К. маратонки на любимата марка с огромно нетърпение. Допускаме, че радостта да ги обуем ще ни споходи в ранния есенен период. Дотогава!

More from View Sofia

More All fashion