Следва

Форбс класира най-богатите руски бизнесмени за 2014-та

Обици на Мерилин Монро, фенерче на Хъмфри Богарт и други звездни вещи бяха продадени на търгове в Julien's

С украшенията от миналия вече аукцион на Julien's Мерилин Монро блести на премиерата на филма "Татуираната...

All About Life преди 9 години

С украшенията от миналия вече аукцион на Julien's Мерилин Монро блести на премиерата на филма "Татуираната роза" (The Rose Tattoo) през 1955 година, когато е сред гостите. Самата холивудска дива не участва във филм, базиран на пиеса от Тенеси Уилямс, но обиците й се продават перфектно и без грандиозна история, заложена в тях. Личността на купувача, платил за изделието от планински кристал 185 хиляди долара, остава неизвестна.



Мъничко по-малко, отколкото за обиците на Мерилин Монро, бе броено на друг търг на Julien's за автомобила Pontiac Firebird 1986 година, по-рано собственост на актьора Дейвид Хаселхоф (познат ни от сериалите "Спасатели на плажа" и " Рицарят ездач”). За колата му бяха платени 152,6 хиляди долара.


Pontiac Firebird, 1986

Освен това, аукционна къща Julien's успешно е продала и фенерчето на легендарния Хъмфри Богарт, назован от Американския кино институт "Най-добрият актьор в историята на американското кино". Сред най-известните му филми са "Казабланка", "Африканската кралица", "Съкровището от Сиера Мадре" и други. За възможността да притежава една от личните му вещи на търга купувач плати 19,2 хиляди долара.
 

More from View Sofia

More All About Life