Следва

Jazz & Me - Музикална приказка с Хилда Казасян

Петте любими парчета на Сава Тасев (Sava)

Едно от любимите ни лица от партитата Camp Sessions...

Music преди 10 години

Сава Тасев, или просто Sava, e eдно от любимите ни лица от партитата Camp Sessions. В началото на своите 20 той вече има сериозен опит зад гърба си и е с една глава нагоре от останалите (бел.ред най-малкото, защото е доста високо момче), които са тръгнали по нелекия път да стават DJ-и.

Започнал като резидент на бар Петък в София, с упоритост и много труд, с днешна дата Сава можем да видим зад пултовете на много от добрите клубове в столицата. Повлиян от графити културата, която има своите корени в хип-хопа, той винаги успява да изненада публиката с нещо ново и в последната година определено се изгради като артист, който със сигурност ще следим и занапред.

Харесваме свободата, която ни носи музиката му, харесваме и него, така че предпразнично ви черпим с любимите му пет:

"Беше ми много трудно да синтезирам 5 парчета. Винаги съм се старал, да не давам определения за музиката. Да не я наричам с имена. Да я разделям на музиката, която разбирам и харесвам и тази, която не разбирам, но ще разбера. Имената на стиловете са за музикалните критици. Това са моите 5 любими парчета. Сериозно повлияни от графити културата, която ме заобикалаше във време, когато откривах нови и непознати неща. Това са моите 5, които никога няма да ми омръзнат."
 

Pete Rock & CL Smooth - They Reminisce Over You
В дните, когато имаше mIRCa, Ndoe пусна това парче в един от каналите. От тогава се превърна, в любимото ми хип хоп парче. Надали някога ще ми омръзне.



Souls Of Mischief - From 93 Till Infinity
Другото ми любимо хип хоп парче. Това беше първата музика, която отрих сам и харесах. Роден съм 92 затова… This is how i chill from 92' till infinity.



Gentleman - Jah ina yuh life
Открих реге музиката с Gentleman и по-специално това парче. С него започва първия български графити филм, който съм гледал. GBC KRU 2004 (Penalty Unit). Ако се поровите, все още може да си го намерите и изгледате.



Kendrick Lamar - Money Trees (Feat. Jay Rock)
Инструменталите, текстовете, посланието. Всичко това превърна Kendrick Lamar в мой любимец от новото поколение рапъри. Не се бях зарибявал толкова по някой изпълнител, от много време. Спокойно мога да кажа, че знам наизуст голяма част от творчеството му.



Promoe - These Walls Don't Lie




ЦЯЛАТА РУБРИКА ТУК >>>

More from View Sofia

More Music