Следва

„Внезапни улици” – пърформанс за пишеща машина, роман и калимба на Runabout project

Шанс за киноманите от „София Филм Фест за учащи” - Младежкото жури във Венеция ги очаква!

До момента трима представители на България посетиха Венеция като членове на младежкото жури „28 пъти кино”...

Movies & TV преди 10 години

За поредна година Домът на киното е избран от Европа Синемас да участва в селекцията на Младежкото жури на един от най-авторитетните фестивали в света – Венецианския!

2014 е петата година, в която се реализира тази инициатива. Стартирала през 2010 в партньорство с програмата „Венециански дни” (Venice Days / Giornate Degli Autori), Европейския парламент и Наградата „LUX”, идеята на „28 пъти кино” е да събере представители, почитатели на киното на възраст между 18 и 25 години, от 28-те държави-членки на Европейския съюз, и да ги покани за специално жури в предстоящото 71-во издание на Венецианския кинофестивал през септември 2012 година.

България ще предложи трима кандидати за Журито на младите киномани. Те ще бъдат избрани сред зрителите, които посещават прожекциите на програмата „София Филм Фест за учащи” в Дома на киното. Тази програма бе създадена през есента на 2009 г. с подкрепата на програма „Култура” на Столичната община, Националния филмов център и Европа Синемас като продължи да се реализира и развива през 2010, 2011, 2012 и 2013 година. ВСИЧКИ членове на общността и Клуба „София Филм Фест за Учащи” са поканени да кандидатстват за излъчване на тримата кандидати на Дома на киното за Журито на младите киномани във Венеция.



До момента трима представители на България посетиха Венеция като членове на младежкото жури „28 пъти кино” - Милена Панева през 2010, Анастас Пунев през 2012 и Милена Александрова през 2013 година. И през 2014 година аудиторията на Дома на киното и най-вече МЛАДАТА общност „София Филм Фест за учащи” ОТНОВО имат шанс да се докоснат до магията на един от най-авторитетните световни кинофестивали – Венецианския.

Участниците в журито ще получат акредитация със специален достъп до прожекциите на кино-форума, както и покриване на разходите им за път и нощувки.

Условия за кандидатстване:

1. Възраст между 18 и 25 години.
2. Посещение на прожекциите на „София Филм Фест за учащи” в Дома на киното и попълнена анкетна карта.
3. Свободно владеене на английски език (четене, говорене, писане) за активно участие в обсъжданията на филмите.
4. CV (на английски език, с телефон и имейл за връзка) и снимка.
5. Мотивационно писмо (до 10 реда) защо кандидатът е подходящ за член на журито (на английски език).
 

More from View Sofia

More Movies & TV