Следва

Джордан Дън е новото лице на Maybelline New York

Вашите хитри домашни трикове за красота

Продължаваме да споделяме с вас ценните и дори безценни съвети, които получихме пак от вас, читателите, като отговор на молбата ни - условие на скоро приключилия конкурс на View Sofia и PRETTYBOX...

Beauty преди 10 години

Продължаваме да споделяме с вас ценните и дори безценни съвети, които получихме пак от вас, читателите, като отговор на молбата ни - условие на скоро приключилия конкурс на View Sofia и PRETTYBOX, а именно: Споделете вашата собствена артилерия от тайни, които работят безотказно за вас и никога не са ви подвеждали. Отдавнашните тънкости, които прилагате с успех всеки сезон, ефикасни, изпитани, може би бабини прийоми за красота или ваши изстрадани истини за хубостта, които със сигурност ще са от полза на друг и вие и гарантирате с името си затова!

Днес съвети дава Марияна Василева

"Кожата ми на лицето и тялото ми е суха и чувствителна през студените месеци, не понася омазняващи кремове и не мога да намеря такъв, който да попива бързо и да е без парабени. Някакви идеи?"

Добра алтернатива за сухата кожа са студенопресованите масла, при това целогодишно. Кокосовото и какаовото масло могат да се употребяват директно върху кожата, попиват бързо и имат невероятен аромат. Освен това имат и естествен слънцезащитен фактор - много малко масла защитават кожата по такъв пълноценен начин. Маслата можем да смесим с етерични такива и така да си направим домашен крем вкъщи. Условието е да се уверим в качеството на продуктите и да не правим компромис.

Ето една рецепта за вкъщи:

1 ч.ч кокосово масло;
1 ч.ч какаово масло;
1 ч.ч екстравърджин зехтин

Продуктите се слагат на водна баня да се разтопят и смесят, след което се разбиват с миксер или бъркалка. Получената смес се сипва в бурканче и е желателно да се съхранява в хладилник, за да се удължи годността на крема. Може да се ползва за лице и тяло сутрин и вечер.

More from View Sofia

More Beauty