Следва

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 21 - 27 април

Роро се стопи. Мечтае отново да се върне на екран!

Роро се стопи. Мечтае отново да се върне на екран!

People of art преди 9 години

Да се върне отново на малкия екран - това е мечтата на Радослав Кавалджиев, когото всички наричат Роро. Бившият водещ от телевизия ММ дори разработва и проект за свое предаване, измисля му име - Next TV, и концепция - да е насочено към младите хора и да съчетава модерните технологии и социални мрежи в едно. Но има един проблем - когато Роро се поглежда в огледалото, вижда колко е напълнял. И се чуди как да обикаля по телевизиите да им предлага да е в ефира им, като не се харесва как изглежда.

И в един хубав ден през януари, докато пак си повтаря идеите за Next TV, но се поглежда в огледалото, телефонът му звъни. "Не бях във форма, стресът и работата направо ме разбиха, качих много килограми, обездвижих се и казах - как искам да отслабна, за да мога да реализирам проект. След 5 минути ми се обадиха от редакцията на БНТ", разказва Кавалджиев. Оттам му предлагат да стане участник в риалити формат. Без да изслуша докрай предложението, след час вече е в редакцията на предобедния блок на държавната телевизия "Денят започва с Мария Андонова". Екипът на предаването му обяснява, че искат да участва в риалити формат за отслабване и за влизане във форма. "Още преди да довършат разказа си, го приех като знак - веднага се съгласих и много се развълнувах, защото беше страхотен шанс да оправя пропуските си в последните няколко години", обяснява Роро.

Освен него в риалитито "Влез във форма с нас" се включва и актьорът Дидо Мачев. И двамата сами си поставят за цел колко килограма да свалят - актьорът иска да се отърве от 15 кг, а Кавалджиев да свали цели 30 кг.

Всичко започва със страховити изследвания. Правят им тестове за хранителна нетолерантност, изследвания за нивата на витамин D, холестерола и кръвната захар, за плътност на костите, омазняване на черния дроб. "Вземаха ни кръв по 15 пъти на ден, но картината при мен беше много страшна", разказва водещият. Специалистите установяват, че с Дидо са с втора степен на затлъстяване. "Появиха се сигнали, че съм на прага на сериознию заболявания, а и имам наследствена обремененост за диабет", разказва Роро. Баща му - големият рок певец Вили Кавалджиев, почина през 2010 г. точно от усложения вледствие на диабет.
Показателите стряскат и Роро, и Дидо и това ги мотивира, че могат наистина да влязат във форма, докато участват в риалитито. Там специален хранителен и двигателен режим им създават няколко специалисти - бившият пехотинец Мартин Гергов, експертът в селекцията на хранителни добавки д-р Шишков и диетоложката Райна Стоянова. Тя е и човекът, който всяка сутрин изпраща на двамата участници храна за целия ден.

"Ядем по пет пъти на ден изцяло здравословна храна. Всяко ядене е описано като съдържание на калории, протеини, въглехидрати и мазнини", обяснява Кавалджиев. Той и Дидо Мачев трябва да поемат по максимум 1500 калории на ден.

Дневното им меню е разнообразно. Сутрин, в 9 часа, задължително се закусва. После имат едно междинно хранене, в което могат да хапнат няколко лавандулови бисквитки, които не трябва да са повече от 200 калории. Обядът винаги е месо със салата. Онзи ден например обядва с калмари по средиземноморски. Следобедната закуска е плодова салата.

"Но не си я представяйте много богата и със сметана, а една шепа нарязано киви с малко мандаринка", казва Роро. След това има и вечеря - пак със салата. "Но е много малко количеството. И в началото виех от глад", смее се Кавалджиев. Когато започва режимът, трябва да промени целия си начин на живот. Допреди това вечеря само веднъж на ден - късно вечер, когато се прибере от работа. И не пие никаква вода, а е само на кола и кафета, докато сега трябва да поема поне 3 литра вода на ден.

И ако другият участник в риалитито - Дидо Мачев, се е отдал на плуването, Роро заляга здраво във фитнес залата. Тренировките му са по 2 часа 6 пъти в седмицата. Те са разделени, така че всеки ден да тренира отделна мускулна група. "След като си направя силовата тренировка, в която има много серии и повторения, за да изгарям мазнини, се качвам на пътечката. Там бягам по около 10 километра на ден. Минавам ги за около 70 мин. Това е единственият начин човек да се отърве от коремче или ако има пояс", обяснява Роро.

Досега е свалил 13 килограма. И май няма да се придържа към първоначалната цел от 30 кг. "По пътя осъзнах, че предпочитам да отслабна сигурно. Искам да достигна 85 кг, държа на мускулната си маса. В програмата ми една част от мазнините се изгаря, а друга се преобразува в мускулна маса, която тежи повече. Затова на килограми не съм свалил драстично, но нещата са видими във визията ми", казва той. В началото, още докато го канят в изданието, той се качва на кантара и вижда, че е минал психологическата граница от 100 килограма - дори е с 5 отгоре. За два месеца с режим вече е 97 кг, а крайната му цел е 85 кг.

Форматът, който се излъчва в рамките на "Денят отблизо", свършва след Великден. Но Роро ще продължи да спазва режима си и ще започне сам да приготвя здравословната храна, която трябва да приема. "Преди времето не ми стигаше за нищо. Сега станах много по-подвижен, ставам час по-рано, лягам час по-късно и имам много повече време", казва той.

На път е да сбъдне и другата си мечта, защото само преди 10 дни се появи отново като водещ в телевизията. И то не къде да е, а в емисия на "По света и у нас". "След като вече съм влязъл във форма, имам визията да се обърна към шефовете на големите телевизии, да видят, че съм човек, който стои добре пред камерата. Надявам се още лятото да стартира проектът. Пък ако ми предложат работа в "По света и у нас", също ще я приема", смее се Роро.

Извън телевизията той се занимава с няколко неща. Роро е маркетинг директор на голяма канадска компания за произвеждане на органични торове. Той е част и от благотворителния проект "Холидей Хироус", който доставя храна за над 5000 семейства от цялата страна. Кавалджиев е и зам.-председател на първата интернет партия у нас "Нова България".

Въпреки големия му копнеж вече да стане баща, в момента няма момиче до себе си. "Има кандидати около мен, сега вече като влязох във форма, се надявам, че ще си имам приятелка", усмихва се той. Дома си споделя с три хъскита, с които е неразделен.
 

Източник: 24 часа

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра