Следва

Кой в кого се преобрази в "Като две капки вода" на снощния лайф

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 21 - 27 април

Световноизвестната певица Силви Вартан ще представи в България най-новия си албум „Силви в Нашвил“...

Events преди 9 години

Силви Вартан с концерт в България

Кога: 24 април, 19:30 часа
Къде: НДК, зала 1

Световноизвестната певица Силви Вартан ще представи в България най-новия си албум „Силви в Нашвил“. Най-популярната в света изпълнителка от български произход се завръща отново в родината си на 24 април.

Това ще бъде нейното трето излизане на сцената на зала 1 на НДК след концертите й през 1990 и 2009 г. Първия път, още с появяването си на сцената, тя разплака публиката с „Я кажи ми, облаче ле бяло“, втория - препълнената зала пя заедно със Силви най-доброто от нейното творчество.

За спектакъла си в София Силви Вартан се подготвя с особено старание, като прави специална програма за това голямо събитие. Наред с новия репертоар, певицата ще припомни старите любими песни от 60-те и 70-те години. Нейни близки приятели подбират и нови български песни, от които Силви да избере една, с която да зарадва своите почитатели по време на концерта си в зала 1 на НДК.

“Изключително щастлива съм да се завърне отново с концерт в родината си. Всичко в мен е българско. Емоциите ми са изцяло български. Детството ми, чувствата ми, всичко, което харесвам днес, съм се научила да харесвам в България. Аз съм такава, каквато съм, благодарение на преживяното и наученото в България", споделя певицата.

Вход: между 40 и 100 лева в мрежата на Eventim.



Рок концерт на група Сленг

Кога: 25 април, 21:45 часа
Къде: JOY STATION

На 25-ти април в 21:45 часа бандата Сленг ще свири на живо за феновете на БГ рока в JOY STATION. Групата ще зарадва публиката с известните си хитове, най-новите парчета от предстоящия си албум, както и със световни рок класики. Някои от новите парчета на бъдещия албум, които Сленг ще изпълни, са: „Зора от рая“, „Бели петна“, „Фалшив“, „Не знам“.

Сленг се събра в края на 2013-та година, след седем години творческа пауза и по повод новото начало направи запомнящо се лайв шоу пред пълна зала в столичен клуб. Днес групата е в състав: Петър Главанов (Пепе), китара, Калин Петров, пиано, Димитър Митев – Дънди, ударни, Младен Несторов (Патето), китара и Владимир Михайлов, вокал.

Идният месец, вокалистът Владо, ще пее в София с Боби Кимбъл от Тото, заедно със сборна група от някои от най-добрите родни музиканти.

Вход: 12 лева от Ticket pro, както и на входа на клуб Joy Station на 25-ти април.



Време за обичане 

Кога: 23 април, 19 часа
Къде: НДК, зала 1

Концерт на популярни български изпълнители, наситен с великденско настроение. На 23.04.2014 г. в Зала 1 на НДК, всички приятели на популярната българска песен, ще имат възможността да се насладят на на концерта - „Време за обичане”. Ще прозвучат хитови, емблематични песни, оставили ярка следа в забавната ни музика.

Участват: Тони Димитрова, Кристина и Михаил Белчеви, Маргарита Хранова, Хайгашод Агасян, Роси Кирилова, дует „Шик”, Нели Рангелова, Милица Божинова и Асен Масларски, Константин Белчев, Мартин Йорданов и детски вокални групи „Пламъче” и „Пеещите кенгура” с ръководител Пламена Златева.

Талантливите професионалисти от Ансамбъл „Чинари” с художествен ръководител Асен Павлов, отново ще зарадват публиката с оригиналните си танци.

Организатор на концерта е Фестивална програма „Приятели на България”, осъществила Юбилейния концерт на ансамбъл „Чинари“, двата грандиозни спектакъла „Звезди на българския балет“ и други. С „Време за обичане“ - „Приятели на България“ отбелязва своя 15 годишен юбилей.

Вход: промоционални цени на билетите в продажба до 23.03.2014 г. - всички билети с цени от 35, 25 и 20 лева, ще се продават с отстъпка от 5 лева.



Stereo MC’s със специален DJ set в София

Кога: 26 април, 23:00 часа
Къде:  SOFIA LIVE CLUB

На 26-ти април, Роб Бърч и Ник Халъм от STEREO MC’S ще пристигнат в Sofia Live Club, за да представят новия си DJ set, предхождащ появата на осмия студиен албум на бандата, който се очаква да излезе в средата на годината. На сцената заедно с тях ще се качи и Mc Five Alive. Тази година, звездната тройка обещава да даде на феновете си нещо напълно различно.

Момчетата от STEREO MCS са решили да обиколят европейските клубове с един изцяло нов DJ Set, включващ UK Bass, Electro House, Dubstep Breaks, съпроводени от енергичните живи изпълнения на самия Роб и Mc Five Alive.

Вход: 20 лв.



Изложбата „WORK“ на американския фотограф Бен Ритър в София

Кога: 23 април - 25 май, откриване - 23 април, 19:00 часа
Къде: VIVACOM Art Hall

VIVACOM Art Hall, фондация “Мусиз” и фондация “Америка за България” представят изложбата „Work“ нa американския фотограф Бен Ритър в България.

Събитието е част от проекта "Майстори на фотографията", които стартира през декември 2013 година с изложбата на световноизвестната фотографска легенда Хари Бенсън.

Бен Ритър е роден през 1981 г. в Ню Йорк. Завършва висшето училище към Музея за Изящни изкуства в Бостън и през последните 20 години работи в сферата на визуалните изкуства и дигиталната фотография. Списанието L Magazine, основано от най-младия режисьор, канен някога на Берлинале, включва Бен в топ 10 на любимите си нюйоркски фотографи.

Фотографът е работил за Ню Йорк Таймс, MTV, Ню Йоркър, Вог, Ролинг Стоун и Плейбой, снимал портрети на десетки знаменитости (Джон Леджънд, Фърги, Къртни Лав) и реклами на едни от най-известните марки в света (Ливайс, Мини Купър, Бъдвайзер), Бен Ритър казва скромно за себе си “фотограф, който живее в Бруклин”.

Откриването на изложбата е на 23 април от 19 часа в присъствието на самия автор, който пристига от САЩ специално за събитието и безплатна отворена лекция за българските почитатели на фотографското изкуство на 24 април от 17 часа в Телефонната палата.

Вход: СВОБОДЕН.



Вяра Атова с концерт-промоция на нов сингъл и видео “Цифра време” в Opera Café

Кога: 24 април, 19:30 часа
Къде: Opera Café

На 24 април, поп звездата Вяра Атова, която наскоро изостави артистичния си псевдоним AV, ще зарадва своите фенове с концерт-промоция на най-новото си видео “Цифра време” в Opera Café. Първото парче на изпълнителката под собственото й име е в дует с хитовия саундмейкър Боян Ковачев, който стои зад смесването и звукозаписа на доказани хитове като “Дим да ме няма” на Графа и Бобо, “Баш майсторска” на Били Хлапето, “Секунда” на Орлин Павлов, “Невидим” на Графа, “Когато ти трябвам” на Михаела Филева, аранжимента на “Под открито небе” на VenZy и мн. др.

Промоцията ще стартира в 19:30 часа и ще включва акустичен лайв, който Вяра Атова ще поднесе на своите приятели, VIP гости и медии. Специално участие в концерта ще вземат още Михаил Филипов (клавир), Лазар Бенов (перкусии), Иво Лобутов (китара) и Мария Тодорова (вокали).

След 23:00 часа купонът ще се пренесе в клуб Маскара, където Вяра и Боян ще представят провокативното и секси R’N’B парче “Цифра време” пред феновете на Vanity Black. Ексклузивното им гостуване ще бъде подкрепено от взривяващия черен микс на DJ Stancho и хоста на вечерта – рапърът DEE.



През седмицата ще видим още

Музика:
Авторски композиции и пиеси на Уди Шоу
"ROSENQUARZEXPRESS" Гостува на "АЛАRМА PЪN(K) ДJАЗ: СУниверситетски арт пространства"

Кампании:
Пусни книга на свобода за деня на книгата - 23 април

Още от днес (22 април 2014):

Love to quote: 7 зареждащи цитата за по-богата седмица

Звезден Instagram на седмицата: Великден и знаменитостите

Кампаниите: Бианка Балти за пролетната колекция очила Dolce & Gabbana

Роро се стопи. Мечтае отново да се върне на екран!

Джордан Дън е новото лице на Maybelline New York

И още...

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.