Следва

Звездите почетоха деня на марихуаната

Бен Ритър открива първата си изложба в България

Изложбата с 40 фотографии на световни знаменитости, фотомодели, случайни герои от...

Viva 4 U преди 9 години

Утре, 23-ти април, във Vivacom Art Hall ще бъде открита първата изложба на Бен Ритър в България. Събитието е част от платформата “Майстори на фотографията”, създадена от фондация “Мусиз” и фондация “Америка за България” и подкрепена от VIVACOM. Платформата стартира през декември миналата година с изложба на легендарния Хари Бенсън, снимал едни от най-важните исторически личности и събития на 20 в., и продължава между 23 април и 25 май тази година с друг поглед върху съвременната фортография чрез творбите на Бенджамин Ритър, които за първи път идват в България.

Изложбата с 40 фотографии на световни знаменитости, фотомодели, случайни герои от улиците на Ню Йорк и еротични звезди ще бъде открита от самия автор; той пристигна от Бруклин късно снощи, за да подреди творбите си в подготвеното за целта пространство на Vivacom Art Hall.

Бен Ритър е роден през 1981 г. в Ню Йорк. Завършва висшето училище към Музея за изящни искуства в Бостън. Започва да снима като тийнейджър, първоначално пънк концерти, а скоро за титана MTV и световноизвестни търговски марки. Такова е творчеството му - разпънато между красивия грим и коса на дневните фешън сесии и дивите нощи в Ню Йорк с приятели. “Обичам красиви хора, които правят грозни неща. В това има особено интересна за мен естетика”, казва в свое интервю Бен Ритър.




Клое Севини

В България фотографът ще покаже комерсиални и лични фотографии, обединени от основната посока в неговата работа - да търси уникални състояния и моменти, които могат да се уловят сега и никога. Освен изящни, ефектни и забележителни рекламни визии, Ритър показва портрети на поп легендите Фърги, Дъфи, Бек, Джон Леджънд, Клое Севини.

На въпроса каква е тайната на това да хванеш перфектния момент, Бен отговаря - “Имах един редактор, който винаги ми повтаряше “направи го като графика, направи го красиво... и не го прецаквай, по дяволите”. Чувам го в главата си всеки път, когато снимам.”


Дъфи

Ден след официалното откриване на първата си изложба в България, Бен Ритър ще изнесе лекция на тема “Взаимодействие на фотографията с рекламата и медиите” и ще се включи в последваща дискусия. Дискусията ще бъде модерирана от Даниел Ненчев, водещ в “Денят започва с култура” по БНТ, а участие ще вземат български фотографи, преподаватели по рекламна и художествена фотография, адвокати с експертиза в авторското право и интелектуалната собственост - в качеството им на посредници между фотографите и поръчителите на крайния им продукт - и самите поръчители на този краен продукт: представители на бизнес компании, представители на рекламния бизнес, представители на световни имидж банки.




Лекцията и дискусията ще се проведат между 17:00 и 19:00 часа във Vivacom Art Hall.
Вход: свободен. Местата са ограничени.

Организаторът на събитието, фондация “Мусиз”, създадена от художника Иван Мудов с цел стимулиране и популяризиране на съвременното изкуство в България, благодари за съдействието на винарна “Братя Минкови”, които поднасят комплимент към събитието с най-новата си серия вино - “Льо Фотограф”, на хотел Sense и на Посолството на Съединените американски щати София.

Приложени авторски фотографии на Бен Ритър:
Клое Севини - американска актриса, “знаменита кралица на съвременното незвисимо кино” (imdb.com), участвала в лентите “Хлапета”, “Зодиак”, “Американски психар”, “Догвил”
Пери Фарел - вокал на легендарните Jane’s Addiciotn
Дъфи - английска поп певица, носителка на Грами
рекламни фотографии




Пери Фарел

Най–висока средна скорост за сваляне (download) за 4G мрежа от януари до септември 2017 г. и Speedtest награда за мобилна мрежа за първите шест месеца на 2017 г. Резултатите се основават на анализ, проведен от Ооkla чрез Speedtest. За повече информация: www.vivacom.bg.

More Viva 4 U