Следва

Кейт Мос - гола, стилът - Мерилин

Старите лица на модата - Хелена Кристенсен

Хелена Кристенсен е едно от онези красиви създания, които през 90-те не ставаха от леглото за по-малко от 10 000. Няма как да...

Лица преди 15 години

Хелена Кристенсен е едно от онези красиви създания, които през 90-те не ставаха от леглото за по-малко от 10 000.

Няма как да не си спомняш черния й обелен маникюр в клипа на Крис Айзък Wicked Game. По време на снимките на клипа Хелена, която е родена в Дания през 1968г., е само на 23. И вече е Мис Дания, корица на парижкия ELLE и американския Vogue. Същата песен е обявена за най-секси песен на всички времена в класация на MTV, със сигурност заради умопомрачителното участие на моделката.

В епохата на топмоделите Хелена дефилира за Най-Големите в света на модата заедно с Наоми Кембъл, Клаудия Шифър, Линда Еванджелиста, Карен Мулдер, Ева Херцигова.
Карл Лагерфелд, Джон Галиано и покойният Джани Версаче са единодушни - датчанката притежава едно от "най-скъпите" тела на света.

В любовните регистри на световните знаменитости до името на моделката стоят връзки с Майкъл Хътчинс, вокал на INXS, Леонардо ДиКаприо, Норман Рийдъс, от когото има син, следват фронтмените Размус Уолтър Хансън и Пол Банкс. Силен шум породиха срещите на Хелена с 10 години по-маладия Джош Хартнет, което редакцията на ViewSofia трудно й прости. Разделиха се преди време, поради несходство в характерите.

В момента Хелена работи като фотограф, съиздател е на култовото Nylon Magazine и наскоро снима нова рекламна кампания за MAX FACTOR.

More from View Sofia

More Лица