Следва

МАЙКИТЕ: Стилът на Добри Георгиева, майката на блогъра Ивайло Серафимов

Абсолютен тренд - с джапанки в града. 12 великолепни избора

Когато преди време показахме Фрея Беха Ериксън в страхотна сесия за английския Vogue, обута в...

Shopping преди 10 години

Когато преди време показахме Фрея Беха Ериксън в страхотна сесия за английския Vogue, обута в Nike Benassi - черни с прост бял надпис и най-скъпото лого в света под него, си дадохме сметка не само, че искаме точно тези чехли, все едно на каква цена, но и че се е очертал тренд за лятото, който, зароден още през миналата зима /всички помним кожените чехли на Celine/, се бетонира в портфолиата на дизайнерите за новия сезон до степен, в която просто няма как да се пропусне дори и при добро желание. Което при това не е налице, защото кой не обича удобен, ергономичен, секси, модерен чепик в жегата, още повече при гарантирано разнообразие като това.

Условието да се превърне обичайната джапанка в чудесна градска обувка е да е с плътна каишка, най-много две отпред, да е с плътна подметка и да се откроява с безупречна кройка. Да стои като излята на крака, независимо от обема си, същевременно да е лека, ненатрапчива, но забележима, с дискретни, ако има въобще, означения за марка и принадлежност и с цвят, който позволява всякакви градски волности, дори и тъмен костюм с панталон.


Т.е. тук нямат място розови, сини, жълти и прочие цветни интерпретации. Градската джапанка е пълноправен член на обувното братство, като за целта е просто тъмна и само като изключение - бяла или сребърно-златна.

Избори - много и различни, но поне един ще ни се очертае като задължителен този сезон. Да изберем заедно!

More Shopping