Следва

7 изненадващо здравословни храни, които да консумираме без угризения

Дизайн за вдъхновение: Големи идеи за малки места

Не всеки от нас има късмета да притежава голяма и просторана всекидневна. Това обаче в никакъв случай не означава, че в малките такива липсва стил...

All About Life преди 9 години

Не всеки от нас има късмета да притежава голяма и просторана всекидневна. Това обаче в никакъв случай не означава, че ако ни е малка дневната, имаме оправдание да не изглежда добре. 

Когато пространството е малко, ние просто се адаптираме към него, а ако вложим и доза креативност, по необичаен начин можем максимално да се възползваме от това, което имаме и да превърнем недостатъците в ползи. 

Ако вашата дневна не разполага с достатъчно място, разгледайте тези снимки на мънички стаи, но направени с голямо вдъхновение и вдъхновете и себе си!


Работете с, а не срещу даденостите във вашия дом. Това е важен урок за всяко пространство, но важи с особена сила за малките стаи. Тази всекидневна, проектирана от дизайнера Паоло Мошино, доказва това. 


В това малко пространство е постигната илюзията за височина чрез поставянето на етажерката по-виското от обичайно. А двата стола, които всъщност са разтегателни дивани, лесно се превърщат в стилно голямо легло през нощта. Хитро, нали?


Това малко студио на бивш художник от Челси е само 90 кв.м., но се е превърнало в изпълнено със светлина пространство за петчленното му семейство. Тайната? Малка, но хитра конфигурация с помощта на дизайнера Ив Мерсиер. Той използва плексиглас за покрива на горния етаж, който придава на малката всекидневна усещането за зимна градина и визуално разширява пространството. 


За малкото си пространстнво, тази всекидневна очарова със своя стил. Шахматният под обединява две помещения (кухня и трапезария), между които липсва стена. Чудесен трик, който може да приложим и за други стаи.


Нека бъде светлина! Широките и големи прозорци и лампите във всички ъгли са чудесна идея, която ще направи хола визуално по-голям. Отделно - и по-уютен.


Избягвайте обемистите и големи мебели, в полза на по-малките и деликатни. Стил от средата на миналия век е просто чудесен. Стига да ви допада, разбира се!


Само защото ни липсва пространство, не значи, че трябва да се лишим от удоволствието да имаме безброй книги и декоративни акценти в хола. Как? Вградените етажерки и шкафове са най-добрата идея за това. Инвестицията определено си струва, щом ще имаме любимите си книги насреща и то стилно подредени. 


Модулните мебели са чудесна идея за малък хол като този. Те могат да осигурят едно много добро оформление на интериора, така че да имаме всичко необходимо за една дневна буквално на ръка разстояние. 


Ще се осмелите ли да направите всичко в  бяло? Това е един доказан начин, по който можем визуално да разширим пространството. А и ефектът е толкова ослепителен, че ако не друго, то поне вниманието на вашите гости ще бъде отвлечено и те няма да забележат големината на помещението. 


Вярно е, както вече казахме, че светлите тонове могат да направят едно малко пространство да изглежда по-голямо, но пък тъмните придават драма. Трябва да внимаваме обаче! Ключът е в това да изберем цветове в два или три нюанса, които може да съчетаваме по начин, който ни харсева. 


Щори! Едно наистина добро решение. Компактни и толкова шик, особено когато можем да избираме сред толкова много прекрасни цветове. 


Още едно изключително решение са огледалата. Не случайно ги има в ансансьорите. Добре известен трик е, че с поставянето на огледала можем напълно да трансформираме дизайна на жилището, вкарвайки повече светлина и създавайки усещане за по-голямо пространство. 


Прозрачните мебели в едно малка стая са Божи дар. Не само че са елегантни и стилни, но и позволяват светлината да преминава през тях.


Кръглата масичка за кафе, вместо квадратна или правоъгълна, ще ни даде повече свобода за придвижване около нея и ще създаде усещането за повече място. 

Още от днес (25 април 2014):

Item of the Day - Provocateur настроение

Деян Донков: Искам сръбско гражданство 

7 изненадващо здравословни храни, които да консумираме без угризения

H&M създаде мъжка колекция съвместно с шведската компания за сърф облекло NORD

Какво ново: Avon представя иновативен гел лак за нокти

Брит чаровникът Кит Харингтън на корицата на списание Rolling Stone

Вижте другото лице на Русия - новата, модерната, младата!

И още...

More from View Sofia

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 2 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 6 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.