Следва

Световноизвестният фотограф Бен Ритър пред ViewSofia: "Aко имаше хапче, което би ме направило по-успешен, бих го взел"

Три за щастие: Белослава, Рут и Миленита

В топ листата на любимите ни музикални събития от началото на годината и доказателство, че нищо не е изгубено...

Music преди 9 години

Няма да влизаме в дълбоки откровения затова как сме изкарали уикенда, а по-скоро искаме да напишем, за да остане някъде и след нас, за цялостното усещане и чувството на задоволеност, което имахме, веднага след събитието, на което бяхме в събота.

Става въпрос за напълно разпродадения, и с право, концерт на трите диви Белослава, Рут и Миленита, които решиха да впрегнат заедно сили в обединаването на качествената музика у нас и да увеличат интереса към наистина стойностните проекти, които се случват на родната музикална сцена. И, ако се съди по броя присъстващи, или пък по броя изкефили се на SUPERGIRLS, както самите те се провъзгласиха, то със сигурност мисията им е била повече от успешна.



Първа на сцената излезе Белослава. Онази силната, добрата, емоционалната жена, на която от години хората свалят шапка за непоколебимия от времето и музикалните тенденции стил и която безспорно е истинския символ на джаз и лоундж културата у нас в най-чист вид.

Тя изпя добре познатите си песни, както и чисто новата вълшебна приказа за любов "Няма". Изглеждаше непоклатима в положителните си емоции, въпреки техническите проблеми, и неподвластна на годините си в толкова актуалния за сезона гащеризон и обувки в жълт цвят, импониращи великолепно на слънчевата й усмивка.



На сцената, наред до "дамата с кадифения глас" и нейния бенд начело с Живко Петров, малко по-късно се качи и Рут. В отлична форма, с респект към Белослава и с много чувство, което успя да разпръсне към всички, тя се включи в изпълнението на дуетното парче "На мен ми пука". Двете зарадваха феновете с общата си песен, която рядко пеят заедно, след което поканиха Миленита да ги подкрепи и трите съвсем шеговито загатнаха как биха звучали, ако имаха общ проект. 



Нещо наистина стойностно се случи, когато Рут остана сама. Тя заби някои от чисто новите си парчета, някои от любимите ни стари и завърши повече от позитивно с кавър на "Happy" на Pharrell Williams. Момичето, със самочувствие на жена, напълно заслужено получи нестихващи аплодисменти на края на рецитала си и огромно "браво" от нас за цялата, добре свършена работа около организацията на концерта.

Истината е, че именно от Рут тръгва идеята за това 3-часово вълшебство и именно Рут е тази, която впряга всичките си сили, за да го осъществи. В последно време, като че ли именно крехката 24-годишна изпълнителка е сред най-силните и дейни жени в музикалната индустрия у нас и тя съвсем очевидно показва с всеки свой успех, че няма невъзнаграден труд!







Трета на сцената се качи Миленита! Малко плаха в самото начало, но после напълно завладяна от публиката тя не спираше да ръси позитивизъм и успя да качи градуса до най-висока степен с песните си "Пия за Мария" и "Черни котараци". Истината е, че след силни имена като Белослава и Рут, малко са певиците, които могат да постигнат това, което сладката блондинка направи. А именно да накара публиката да забрави за първите две! 





Концерт, смес от остроумие, искреност, ефирност, много глас и позитивизъм. В топ листата на любимите ни музикални събития от началото на годината и доказателство, че нищо не е изгубено. Поздравяваме и трите за това, което са, за нас те са звезди на звездите, ако трябва да използваме изобщо това понятие в текста си днес!

 

More from View Sofia

More Music