Следва

Дневниците на редакцията

Хилари Рода-жертва на китайската медицина?

Един от топмоделите на Victoria's Secret изпробва последния писък на алтернативната медицина, но резултатът не изглежда особено обещаващ...

преди 9 години

Като член на лигата на Ангелите на Victoria's Secret, Хилари Рода е свикнала да показва тялото си. 

Топлес снимката, която топмоделът сподели в Instagram профила си в Неделя обаче, определено не бе с цел да съблазни когото и да било. Рода показа какво се е случило с кожата на гърба й, след като се подложила на сесия от популярната напоследък процедура, наречена cupping. Тя е разновидност на акупунктурата, като отделни части на тялото се вакуумират с чашки, като едновременно с това се загряват.

Въпреки невинното й наименование и фактът, че процедурата произхожда от Древен Китай и се смята за изключително полезна и стимулираща кръвообращението, не можем да не се замислим дали славата й не е мъничко прехвалена? 

На кадъра можем да видим как Хилари е застанала с гръб към огледалото и демонстрира силно разранената кожа по гърба си. В търсене на спасение от болките в гърба, моделът, която е сгодена за бившия хокейст Шон Ейвъри, определено не е останала доволна от резултатите. Заглавието на притеснителния кадър гласеше: "Магическият лек за хроничните болки в гърба?!". 

Ядосано зачервените места по гърба й разкриват къде са били поставени затоплените чашки и могат да останат така от 3 до 7 дни. 

Практикуващите процедурата твърдят, че тя може да излекува всичко: от мускулни болки до целулит и депресия. 

Датиращата отпреди 5000 години, тази разновидност на акупунктурата е базирана върху идеята, че чашките и топлината мобилизират енергията и кръвта в тялото, което има лечебен ефект.

"Ако някой е подложен на стрес, преживял е физическа травма като извадено рамо, например, потокът на енергия в тялото му може да бъде прекъснат", обяснява Иън Стоунс, акупунктурист, член на Британския Съвет по акупунктура, който практикува процедурата вече 6 години.  

В едно сме сигурни: Хилари определено не е фен на cupping-а. Само преди месец и актрисата Лена Дънхам сподели своя толпес снимка, след като се подлага на вакуумиращата процедура. 

Гуинет Полтроу обаче е първата, която е видяна с подобни издайнически белези още през далечната 2004 година. Нейният вече бивш съпруг, Крис Мартин също е засичан през миналата година с характерните за процедурата белези на излизане от фитнес тренировка. 

Виктория Бекъм е демонстрирала неволно същата разранена кожа на летището Хийтроу, а тенис звездата Анди Мъри признава, че е привърженик на процедурата, въпреки че според партньорката му, Ким Сиърс, "приличал на влечуго". 

 

 

More from View Sofia

More