Следва

Днес избрахме: Неустоим и приятно романтичен Premier Delice от CACHAREL

Топла деликатност и кристална нежност, преплетени в аромата Omnia Crystalline EDP

Допирът на нежни, току-що откъснати венчелистчета и техният деликатен и магнетичен аромат: така бихме описали...

Body преди 9 години

Допирът на нежни, току-що откъснати венчелистчета и техният деликатен и магнетичен аромат: така бихме описали уханието Omnia Crystalline EDP.

Неслучайно и флаконът на аромата, интерпретация на Omnia Crystalline, е решен в перлено розови тонове, които напомнят на първите свенливи цветя; инстинктивно предусещаме, че колкото по-дълъг става денят, толкова повече разцъфва и тяхната красота.

За разлика от въздушната аура на предшественика си - тоалетната вода Omnia Crystalline, парфюмната се отличава с повече плътност и богатство на аромата, като едновременно с това невинността и лекотата са съвършено съхранени.

Опияняващият лотус се долавя както във връхните нотки, така и в сърцевината на парфюма, а цвят на ирис и бяло сандалово дърво подслаждат парфюмната вода. Италианска мандарина разцъфва във връхните нотки, а мускус и тамян допълват силната основа на базовите нотки.





Прозрачният кварц е вдъхновението на парфюмериста Алберто Морияс за Omnia Crystalline. За японците, прозрачният кварц е „Tama” - перфектното бижу, символ на чистота, на безкрайността и всемогъщата сила на създаването. Почитан е още от хиндуистите и индианците чероки, от друиди и шамани. Меровингите го носели като медальон под формата на малки сфери. През Ренесанса той е високо ценен в бижутерийните ателиета, а поклонниците от Сантяго де Компостела вярвали в неговите мистични качества.

Според древните астрологични традиции планетата, която се свързва с прозрачния кварц, е Венера... Omnia Crystalline L’Eau de Parfum е създаден за жени, които по природа обичат живота и красотата във всичките им проявления. Той разкрива обаянието на тяхната аура и нежната сила на излъчването им, но е и огледало на бижутера-парфюмер, който от създаването си се стреми да се придържа към „корените си“. А уханията са могъщи източници на спомени.



„При създаването на този аромат, останах верен на лотоса“
, казва майстор парфюмериста Алберто Морияс. „Обнових ароматния му почерк, подсилвайки пристрастяващия и искрящ ефект на венчелистчетата. Обгърнах тази модерна цветна нотка с богати и чувствени естествени материали като конкрет от ирис - най-ценната съставка в парфюмерията. Резултатът е този изтънчен парфюм, богат на светли и ясно осезаеми усещания. Обичам да мисля за него като за топъл и чувствен кашмирен воал.“



Бутилката и уханието на Crystalline L’Eau de Parfum инспирират френския фотограф Соня Сеиф, режисьор на великолепния рекламен видеоклип. Филмът постепенно разкрива чувствеността на една млада, чиста, току-що разцъфнала жена, представена от лицето на кампанията - модела Едита Вилкевичуте. 







Всичко тече в ритъма на сърцето, който се ускорява, когато камерата показва по-близки планове и се забавя, когато тя се отдалечава. Осветлението има решаваща роля - планирано кресчендо от сияния, което започва в сянката, но постепенно се избистря в мимолетна светлина, подобно на ореол, който допълва идеално кожата на модела. Ефектът от наслагване на тон върху тон се смесва с нейната фигура и в един момент наподобява нарисувана с молив скица. Прекрасно!





В печатната реклама Едита е олицетворение на леката прозрачна красота. Диамантена корона украсява леко разрошената й руса коса в този сияен портрет, заснет от всепризнатия моден фотограф Лиз Колинс. На ръката й искри пръстен от розово злато, плътно инкрустиран с диаманти и гривна от колекцията Diva в цветовия код на флакона на Omnia Crystalline L’Eau de Parfum.





Omnia Crystalline L’Eau de Parfum
е като малката бяла рокля, която е неизменен спътник през топлите сезони: тя е класика в жанра, подобно на черната, но за разлика от нея очарованието й е в нейното бохемско и момичешко излъчване.

За всяко едно ухание, символиката на камъка, от който е вдъхновено, бижутата, които му подхождат и жената, за която е предназначено, предстои да разкажем в подробности в пет поредни дни! Заедно с това ViewSofia и Bulgari сме подготвили прекрасна изненада за читателите, следете какво предстои в следващите материали.


Виж останалите аромати от ароматната серията Omnia на Bvlgari: 
Име на страст и чувственост: Omnia Coral
История за кристалната чистота: Omnia Crystalline
 

More Body